skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Leger savnet i Bagdad

Leger Uten Grenser sier at de av sikkerhetshensyn ennå ikke kan opplyse om norske Morten Rostrup er en av to medarbeidere som er savnet i Bagdad.

Publisert 05.04.2003 09:16. Oppdatert 05.04.2003 13:19.
I BAGDAD: Morten Rostrup har arbeidet som lege ved et sykehus i Iraks hovedstad (arkivfoto).
- Vi kjenner nasjonaliteten til de to som er savnet, men av sikkerhetsmessige hensyn kan vi ikke gå ut med denne informasjonen nå, sier fungerende informasjonsansvarlig i Leger Uten Grenser i Norge, Lars Schwed Nygård, til NTB.

Han opplyser at ingen i Leger Uten Grenser (MSF) i Norge har vært i kontakt med Rostrup siden de to medarbeiderne ble meldt savnet i Iraks hovedstad onsdag kveld.

Morten Rostrup er internasjonal president i Leger Uten Grenser og med i Bagdad-gruppen som ellers består av en italiensk kirurg, en østerriksk anestesilege samt medarbeidere fra Frankrike, Sudan og Algerie.

De har vært tilknyttet al-Kindi-sykehuset i den nordøstlige delen av Bagdad. Dette sykehuset har tatt seg av mange krigsskadde.

Alle organisasjonens aktiviteter i Irak er nå innstilt og de fire andre medlemmene av gruppen i Bagdad er trygge, opplyser MSF.

Schwed Nygård sier han ikke kan opplyse om disse fire medarbeiderne har forlatt Irak. Tirsdag denne uken rapporterte Rostrup via en journalist i Bagdad til Leger Uten Grenser internasjonalt. I rapporten, som er lagt ut på organisasjonens hjemmeside, skriver Rostrup om sine opplevelser i byen.

(NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no