skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Norge ikke nøytral i Irak

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) slår fast at Norge ikke er et nøytralt land i Irak-krigen. - Samarbeidet med USA er utstrakt. Uenigheten om Irak rikker ikke på det, sier hun.

Publisert 03.04.2003 07:01. Oppdatert 03.04.2003 10:49.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Regjeringen har fått kritikk både fra SV og Norges Fredsråd for å utveksle etterretningsinformasjon med USA og Storbritannia.

Tirsdag sa statssekretær Gunnar Heløe i Forsvarsdepartementet at Norge ikke har satt begrensninger på hva slags informasjon som kan gis til USA og Storbritannia.

Ikke på sidelinjen

Dagen etter at krigen startet, gav statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) en redegjørelse i Stortinget. Da slo han fast at Norge ikke kunne støtte krigen. Men nå sier forsvarsministeren til Nationen at Norge ikke har stilt seg på sidelinjen.

- Vi er ikke nøytrale. Vi støtter ikke krigen fordi FNs sikkerhetsråd ikke fattet en ny resolusjon som autoriserte maktbruk mot Irak, og vi mener det var galt å gå til krig uten et nytt vedtak i Sikkerhetsrådet, sier Krohn Devold.

- Men vi er medlemmer i samme allianse, og kommer til å samarbeide på samme måte som før krigen startet, sier hun.

Stoltenberg kritisk

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg mener det er uheldig at Kristin Krohn Devold sier at Norge ikke er nøytral i krigen, og mener hun kan skape usikkerhet om den norske holdningen.

- Det er viktig at regjeringen taler med én stemme, og det er uheldig at hun og andre statsråder uttaler seg slik at det skaper usikkerhet om hva som er Norges holdning til krigen. Derfor bør de holde seg til de redegjørelsene som er holdt i Stortinget, og ikke skape usikkerhet, sier Stoltenberg.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no