skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Raketten irakisk

De amerikansk-britiske bombeangrepene mot Bagdad fortsetter med full styrke. Iraks helseminister sa tidligere i dag at 36 irakere er drept etter at over 30 bomber har truffet hovedstaden det siste døgnet.

Publisert 27.03.2003 05:46. Oppdatert 27.03.2003 17:02.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Gunnhild Bugge og Wenche Thorunn Nilsen

Siden krigen startet for en uke siden, skal over 350 irakere ha blitt drept og nær fire tusen såret. Irakiske myndigheter hevder at de fleste er barn, kvinner og gamle mennesker.

Bagdad rammes av bomber i ett kjør. Bare i natt har det falt cirka 30 bomber i hovedstaden.
Byen har vært under harde angrep både i natt og i morges, og i ettermiddag kom en ny runde eksplosjoner. Det var tre større eksplosjoner, forteller Reuters korrespondent Samia Nakhoul. En annen Reuters-journalist fortalte om eksplosjoner både i sentrum og i østlige og vestlige bydeler i den irakiske hovedstaden. Ifølge arabiske TV-stasjoner gikk luftvernsirenene nær det irakiske informasjonsministeriet.

Angrepene skjedde bare en drøy time etter det forrige angrepet, da sentrum av Bagdad ble rystet av tre kraftige eksplosjoner rundt klokken 14 torsdag lokal tid. Det er foreløpig ikke kommet meldinger om drepte og sårede etter angrepene.

- Irakisk rakett

Brigadegeneral Vincent Brooks avviste i dag at de amerikanske styrkene hadde siktet inn raketter eller bomber området der 15 sivile mistet livet i går. Han gjenok også at eksplosjonene kan ha blitt forårsaket av irakiske bakke-til-luft raketter som falt ned over byen.

- Vi vil ikke få et endelig svar på dette før vi selv er i Bagdad, sa Brooks på en brifing i sentralkommandoen i Qatar.

Kolonne mor sør

En lang kolonne med irakiske stridsvogner og andre militære kjøretøyer var i natt på vei sørover fra Bagdad, for å møte de amerikanske styrkene som rykker fram mot nord.

Observatører spådde et større slag i området mellom byene Karbala og Najaf.

- Vi har hørt at det kommer en del kjøretøyer sørover fra Bagdad mot Karbala-området. Vi angriper disse kjøretøyene ettersom vi oppdager dem, sa den amerikanske forsvarssjefen Richard Myers til pressefolk i Washington.

USAs tredje infanteridivisjon og 101.flybårne brigade sto klar til å møte den irakiske lederen Saddam Husseins fryktede republikanergarde. I går skal garden ha vært i aksjon for første gang, og påført amerikanerne betydelige tap i sammenstøt ved elva Eufrat.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no