skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: JAHN OTTO JOHANSEN FØLGER UTVIKLINGEN I IRAK
Det er langt frem til det demokratiske samfunnet irakerne ønsker seg, forteller NRKs utenriks- kommentator Jahn Otto Johansen i sin kommentar.

Internett kom best fra nyhetsdekningen fra krigen i Irak, skriver Jahn Otto Johansen i dagens kommentar.

Krigens fasit får vi først når vi ser hva slags fred irakerne får, mener vår utenrikskommentator Jahn Otto Johansen.

Det blir langt vanskeligere for USA å bygge freden i Irak enn det var å vinne på slagmarken, skriver vår kommentator Jahn Otto Johansen.

Amerikanerne legger et sterkt press på Syria etter den militære seier i Irak. Men det er uklart om de nøyer seg med ordkrig og økonomiske sanksjoner, skriver utenrikskommentator Jahn Otto Johansen.

Det er både på kortere og lengre sikt stor usikkerhet om gjenoppbyggingen av Irak. Det er en dyp splittelse innad i landet så vel som mellom USA og Europa, skriver utenrikskommentator Jahn Otto Johansen.

I USA pågår det en interessant debatt om hvem som forutså hva, og det advares mot hovmod og arroganse, skriver Jahn Otto Johansen i søndagens kommentar om Irak-krigen.

De amerikanske og britiske styrker i Irak har satt inn store spesialmannskaper for å finne Saddams masseødeleggelsesvåpen, men hittil er det ikke funnet noe som kan bekrefte USAs påstander, skriver Jahn Otto Johansen i sin utenrikskommentar.

Den kurdiske offensiven i det nordlige Irak kompliserer situasjonen for amerikanerne, mener NRKs utenrikskommentator Jahn Otto Johansen.

Etter de entusiastiske velkomstscener som møtte de amerikanske soldater som onsdag rykket inn i Bagdad, venter en hverdag med store utfordringer og nye muligheter, skriver Jahn Otto Johansen i dagens kommentar.

FLERE SAKER

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no