Ni år gamle Yolanda Renee King drømmer om en verden uten våpen. Hun hold appell under demonstrasjonen for strengere våpenlover i USA.

USA og våpenkontroll

Oppsummert

Unge amerikanere mobiliserte i 2018 for strengere våpenlover i USA etter skoleskytingen i Florida i februar. Grunnloven i USA sikrer alle rett til å bære våpen i selvforsvar. Nå kommer et lovforslag til Kongressen.

  • Trump forbyr bump stocks

    Fra slutten av mars måned blir bump stocks forbudt i USA. Bump stocks er en innretning som gjør at halvautomatiske våpen fungerer som helautomatiske. Innretningen kom i søkelyset under massakren i Las Vegas i 2017, da en mann drepte 58 mennesker.

  • Utvalg vil ha flere våpen i skolen

    Et utvalgt oppnevnt i kjølvannet av skoleskytinger i USA anbefaler i en rapport på 180 sider, at skoler vurderer å bevæpne ansatte og å ansette krigsveteraner som vakter, skriver NTB. Utvalget ledes av Betsy DeVos, og er oppnevnt av president Trump.

  • Fire drept under barnebursdag i USA

    En krangel under bursdagen til en ettåring i Texas eskalerte til en skuddveksling der fire menn ble drept og en femte såret, ifølge amerikanske myndigheter. En 20 år gammel mann er pågrepet. Både han og hans 37 år gamle far er mistenkt i saken.

Parkland-elev CaseySherman ramser opp skytemassakrer i USA. – Nok er nok, var beskjeden.
Nok er nok, sier Yolanda Renee King under marsjen for strengere våpenlover i USA.
Max Schachter mistet sønnen Alex i skolemassakren i Florida i februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no