NRK Meny
Demokratiske kongressmedlemmer satte seg ned i protest
Foto: HANDOUT / Reuters

USA og våpenkontroll

Oppsummert

36 mennesker blir skutt og drept hver dag i gjennomsnitt. USA er i en særstilling i både eierskap og bruk av våpen. 73 blir skutt og såret. 21.000 amerikanere tar selvmord, viser tall fra Gun Violence Archive.

 • NRA åpner for nye våpenregler i USA

  National Rifle Association of America (NRA) åpner for nye restriksjoner omkring såkalte «bump stocks» en innretning som festes på halvautomatiske våpen for å øke skytetakten, melder BBC. Massedrapsmannen Paddock brukte slike innretninger i Las Vegas.

 • Trump gjeninnfører våpenordning

  USAs president Donald Trump har gitt klarsignal til at militæret igjen kan selge overflødig våpen og utstyr til statlige og lokale politistyrker, melder AFP. Ordningen ble startet i 1990, men ble stoppet av Barack Obama etter mye kritikk.

 • 10 personer skutt i Chicago

  Et ni år gammelt barn og en antivolds-aktivist var blant ofrene for helgens skyteepisoder i den voldsherjede amerikanske storbyen Chicago, melder Reuters. I alt ble 10 personer skutt og drept i skyteepisoder. I tillegg ble rundt 30 personer skadet.

 • Kan bære våpen på campus

  En ny våpenlov tillater nå studenter i Texas å bære skjulte håndvåpen på campus, melder AFP. Dermed blir Texas den åttende amerikanske delstaten der dette er tillatt. Mandag tredde loven i kraft. Loven gjelder studenter over 21 år med våpenlisens.

 • Ender sitt-ned-aksjonen

  Demokratenes protestaksjon for bedre våpenkontroll i USA er nå avsluttet, melder Breaking News. Den såkalte sitt-ned-aksjonen har vart i 26 timer i Representanenes Hus. Demokratene har krevd at nye og strengere våpenlover skal stemmes over.

  Laster Twitter-innhold
- Vi må alle stå opp i mot våpenlobbyens løgner!

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no