NRK Meny
Ni år gamle Yolanda Renee King drømmer om en verden uten våpen. Hun hold appell under demonstrasjonen for strengere våpenlover i USA.

USA og våpenkontroll

Oppsummert

Unge amerikanere mobiliserer for strengere våpenlover i USA etter skoleskytingen i Florida i februar. Grunnloven i USA sikrer alle rett til å bære våpen i selvforsvar.

 • 44 personer skutt i Chicago

  44 personer ble skutt og fem ble drept i ulike skyteepisoder i Chicago søndag, melder CNN. Flere av hendelsene var gjengrelatert og det ble blant annet skutt mot en gatefest, ifølge politisjef Fred Waller. Byen har hatt mye vold og drap de siste åra.

 • Forbyr våpenoppskrift for 3D-print

  En dommer i USA har forbudt en organisasjon å dele en oppskrift for hvordan du kan 3D-printe skytevåpen. Det midlertidige forbudet kom bare timer før organisasjonen Defense Distributed hadde planlagt å legge ut tegningene for nedlastning.

 • Stadig flere våpen i privat eie

  Det er over 1 milliard håndvåpen i omløp i verden. 85 prosent av dem er i privat eie. Fire av ti håndvåpen eies av amerikanere, viser ny rapport fra Small Arms Survey. I snitt har amerikanerne 1,2 våpen per innbygger. Jemen er på andreplass med 0,5.

 • Oliver North ny NRA-president

  Oliver North vert ny president i National Rifle Association NRA. Det melder blant andre CNN. North vart kjent på 80-talet då det vart avslørt at han sto sentralt i eit ulovleg våpensal til Iran, i den sokalla Iran-Contras-skandalen.

 • Trump talte til våpenlobbyen

  President Donald Trump understreket at hans administrasjon vil fortsette å arbeide for amerikanernes rett til å bære våpen, da han talte på årsmøtet til våpenlobbyen NRA i Dallas i dag. – Dere er ekte patrioter, sa Trump til stor jubel.

Parkland-elev CaseySherman ramser opp skytemassakrer i USA. – Nok er nok, var beskjeden.
Nok er nok, sier Yolanda Renee King under marsjen for strengere våpenlover i USA.
Max Schachter mistet sønnen Alex i skolemassakren i Florida i februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no