Demokratiske kongressmedlemmer satte seg ned i protest
Foto: HANDOUT / Reuters

USA og våpenkontroll

Oppsummert

36 mennesker blir skutt og drept hver dag i gjennomsnitt. USA er i en særstilling i både eierskap og bruk av våpen. 73 blir skutt og såret. 21.000 amerikanere tar selvmord, viser tall fra Gun Violence Archive.

 • Kan bære våpen på campus

  En ny våpenlov tillater nå studenter i Texas å bære skjulte håndvåpen på campus, melder AFP. Dermed blir Texas den åttende amerikanske delstaten der dette er tillatt. Mandag tredde loven i kraft. Loven gjelder studenter over 21 år med våpenlisens.

 • Ender sitt-ned-aksjonen

  Demokratenes protestaksjon for bedre våpenkontroll i USA er nå avsluttet, melder Breaking News. Den såkalte sitt-ned-aksjonen har vart i 26 timer i Representanenes Hus. Demokratene har krevd at nye og strengere våpenlover skal stemmes over.

  Laster Twitter-innhold
 • Sitt-ned-aksjon fortsetter

  Demokratenes protestaksjon for våpenkontroll fortsetter i Representantenes hus. Med tepper, soveposer og mat holder de stand inn i nattestimene. De krever at møtene fortsetter i neste uke slik at nye og strengere våpenlover kan stemmes over.

 • Stanset innstramming av våpenlov

  I USA har senatet stemt nei til et forslag om å utvide bakgrunnssjekken av personer som ønsker å kjøpe våpen. Lovforslaget ble lagt fram etter skytemassakren på et utested for homofile i Orlando.

 • Skal stemme over våpenkontroll

  Demokratene har overtalt Senatet i USA til å stemme over våpenlovgivning som skal hindre terrormistenkte i å kjøpe våpen, det melder nyhetsbyrået AFP. Avstemningen i Senatet holdes neste uke. Republikanerne har flertall og har tidligere nektet lovendring.

- Vi må alle stå opp i mot våpenlobbyens løgner!

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no