NRK Meny
Ni år gamle Yolanda Renee King drømmer om en verden uten våpen. Hun hold appell under demonstrasjonen for strengere våpenlover i USA.

USA og våpenkontroll

Oppsummert

Unge amerikanere mobiliserer for strengere våpenlover i USA etter skoleskytingen i Florida i februar. Grunnloven i USA sikrer alle rett til å bære våpen i selvforsvar.

 • Oliver North ny NRA-president

  Oliver North vert ny president i National Rifle Association NRA. Det melder blant andre CNN. North vart kjent på 80-talet då det vart avslørt at han sto sentralt i eit ulovleg våpensal til Iran, i den sokalla Iran-Contras-skandalen.

 • Trump talte til våpenlobbyen

  President Donald Trump understreket at hans administrasjon vil fortsette å arbeide for amerikanernes rett til å bære våpen, da han talte på årsmøtet til våpenlobbyen NRA i Dallas i dag. – Dere er ekte patrioter, sa Trump til stor jubel.

 • NRA-medlemmer får ikke bære våpen

  Deltakerne på den amerikanske våpenlobbyens (NRA) årsmøte i Dallas får ikke lov til å bære våpen når USAs president Donald Trump skal tale fredag. Grunnen er at det er Secret Service som har ansvaret for sikkerheten til presidenten.

 • Studentdemonstrasjon i USA

  Studenter ved 2100 læresteder i USA boikotter i dag undervisningen i protest mot regjeringens manglende tiltak mot skoleskytinger. Fredag er det 19 år siden massakren ved Columbine High School i Colorado.

Parkland-elev CaseySherman ramser opp skytemassakrer i USA. – Nok er nok, var beskjeden.
Nok er nok, sier Yolanda Renee King under marsjen for strengere våpenlover i USA.
Max Schachter mistet sønnen Alex i skolemassakren i Florida i februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no