NRK Meny
President Donald Trump talte på NRAs årsmøte 28. april i fjor.
Foto: Mike Stewart / AP

USA og våpenkontroll

Oppsummert

President Donald Trump foreslår at det skal innføres 21 års aldersgrense for kjøp av alle typer våpen. Den mektige våpenlobbyen NRA er sterkt imot strengere regler for våpenkjøp. Grunnloven i USA sikrer alle rett til å bære våpen i selvforsvar.

 • NRA mener boikotten er feig

  NRA langer ut mot selskaper som nå kutter båndene til våpenorganisasjonen og kaller det en «skammelig oppvisning i politisk og sivil feighet». NRA sier sa at tapet av disse tilbudene verken vil skremme eller distrahere organisasjonens medlemmer.

 • Oregon strammer inn våpenloven

  Som den første amerikanske delstaten, har Oregon vedtatt et lovforslag om å stramme inn våpenloven i USA. Den nye bestemmelsen skal hindre personer som er siktet for stalking, vold i hjemmet eller ilagt kontaktforbud, å kjøpe eller eie våpen.

 • Trump vil ikke forby våpenklasse

  Det er ikke aktuelt for Trump-administrasjonen å gå inn for et forbud mot en hel våpenklasse. Det uttaler Det hvite hus torsdag, ifølge AFP. Presidenten avviser dermed kravet om å forby halvautomatiske våpen som er brukt i flere masseskytinger.

 • Vil gi bonus til våpenføre lærere

  President Donald Trump sier at lærere som gjennomgår skytetrening, bør få bonus, melder CNN. Ifølge presidenten skal dette gjøre skolene tryggere. Trump har lovet at han skal komme med tiltak som kan stanse skoleskyting.

 • Trump roser våpentilhengere i NRA

  President Donald Trump sier ifølge Reuters at han «ofte» har snakket med National Rifle Association (NRA) de siste to dagene. Tidligere i dag tvitret han at folkene i NRA er utmerkede mennesker og store patrioter, og at de vil gjøre «det riktige».

Trump snakker til foreldre, elever og lærere fra tidligere skyteepisoder om skolesikkerhet
Studenter har reist til Tallahassee i Florida for å demonstrere mot USAs våpenlover

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no