Donald Trump på et møte om helse i Det hvite hus
Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

USA og Cuba

Oppsummert

USAs president Donald Trump sier han er klar til å forhandle om en ny avtale med Cuba, etter at han sa opp Obamas avtale som gjorde slutt på tiår med iskalde relasjoner.

 • Cubas president roser Putin

  Cubas president Miguel Díaz-Canel er på besøk i Moskva og roser president Vladimir Putin og Russlands holdning overfor det han omtaler som amerikansk aggresjon. Trump har innført en rekke sanksjoner mot Cuba, etter at Obama bedret forholdet.

 • USA skjerper sanksjonene mot Cuba

  USA forbyr leasing av fly til cubanske selskap og innfører restriksjoner på eksport av varer med amerikansk innhold til landet. Hvilke varer, og hvor mange fly som rammes av de nye restriksjonene, er ikke kjent.

 • USA innfører sanksjoner mot Castro

  USAs utenriksminister Mike Pompeo kunngjorde i kveld at landet innfører sanksjoner mot Cubas tidligere president Raul Castro. Pompeo anklager Castro for brudd på menneskerettighetene.

 • Drivstoffmangel på Cuba

  Fem timar ventetid er vanleg, etter at presidenten kunngjorde at landet mangla drivstoff og annan energi 11. september. Grunnen til mangelen, er at USA har innført sanksjonar mot Cuba og Venezuela, som er landet sin viktigaste oljeleverandør.

 • Cubanske diplomater utvist fra USA

  To medlemmer av den cubanske FN-delegasjonen er blitt bedt om å forlate USA fordi de forsøkte å gjennomføre «innflytelsesoperasjoner». Cuba er sterkt uenig. Utvisningen skjer få dager før FNs hovedforsamling i New York.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no