Donald Trump på et møte om helse i Det hvite hus
Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

USA og Cuba

Oppsummert

USAs president Donald Trump sier han er klar til å forhandle om en ny avtale med Cuba, etter at han sa opp Obamas avtale som gjorde slutt på tiår med iskalde relasjoner.

 • Cuba i økonomikrise, rasjonerer mat

  Kubanske styresmakter vil begynne med å rasjonere kylling, egg, ris, såpe og andre basisvarer på grunn av den alvorlege økonomiske krisa på øya. Dei skuldar på USAs innstramming av handelsblokade. Økonomar peikar på nedgangen i hjelp frå Venezuela.

 • Amerikanerne strømmer til Cuba

  Stadig flere amerikane besøker Cuba, til tross for at Trump har skjerpet sanksjonene mot landet. Over 250.000 amerikanske statsborgere besøke Cuba i første kvartal, en økning på 93,5 prosent fra samme periode i fjor, ifølge cubanske myndigheter.

 • USA gjeninnfører Cuba-restriksjoner

  USA gjeninnfører begrensninger på pengetransaksjoner og reiser til Cuba. Trump-administrasjonen innfører også nye sanksjoner mot Venezuela og Nicaragua. Restriksjonene skal hindre at amerikanske penger finansierer Cubas militære.

 • FN ber om stans i Cuba-embargo

  Hovudforsamlinga i FN har på nytt vedteke eit krav om at USAS handelsembargo mot Cuba blir avslutta. Resolusjonen vart vedteken med 189 mot to røyster. Dette er 27. gongen FN ber om ein stans i embargoen sidan 1962

 • Igjen postgang mellom USA og Cuba

  Etter 50 års avbrudd er den direkte postgangen mellom USA og Cuba endelig gjenopptatt, melder det offisielle cubanske nyhetsbyrået ACN. Brev og pakker kan nå sendes på direktefly mellom de to land, noe det ble full stopp for i 1968.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no