U.S. President Trump
Foto: Jonathan Ernst / Reuters

USA dropper Mexico-toll

Oppsummert

USA og Mexico er enige om en avtale om migrantstrømmen ved USAs sørlige grense. Dermed dropper USA innføringen av toll på alle meksikanske varer inntil videre. De nye tollsatsene skulle tre i kraft mandag.

 • Ber USA investere i Mellom-Amerika

  Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier at USA må investere i økonomisk utvikling i Mellom-Amerika for å stanse migrantstrømmen fra regionen.Lopez Obrador hyller lørdag avtalen USA og Mexico inngikk fredag.

 • Trump: Gode muligheter for avtale

  USAs president Donald Trump sier det er gode muligheter for en avtale med Mexico om grensen mellom landene.USA og Mexico har forhandlet om migrantstrømmen ved grensen. USA har truet med økte tollsatser dersom nabolandet ikke får bukt med strømmen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mexico håpar på avtale med USA

  Mexico sin president Lopez Obrador seier at Mexico skal halde fram med samtalar med USA, og at han er optimistisk på at dei kan få klart ein avtale. Trump kunngjorde førre veke at han innfører toll på 5 prosent på alle mexicanske varer.

 • Innfører nye tollsatser mandag

  USAs visepresident Mike Pence sier samtalene med Mexico om migrantstrømmen har vært oppløftende, men sier det ikke er nok til å hindre tolløkning mandag. Trump kunngjorde forrige uke at han innfører toll på 5 prosent på alle mexicanske varer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no