NRK Meny
Et israelsk flagg i forkant av Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem
Foto: Thomas Coex / AFP

USA anerkjenner Jerusalem

Oppsummert

Til sammen 128 land har stemt ja til en resolusjon som krever at USA endrer sin beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. USAs anerkjennelse har ført til voldsomme protester i mange muslimske land.

 • Flytter ikke ambassade ennå

  I et intervju med Reuters nekter Donald Trump for at flyttingen av den amerikanske ambassaden til Jerusalem vil skje nå. Israels statsminister Netanyahu skal ha antydet at flyttingen vil skje innen ett år. Trump sier at det ikke er noe de vurderer.

  Jerusalem
  Foto: Ammar Awad / Reuters
 • Kutter i bistand til palestinerne

  USA halverer bistanden til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) ved å holde tilbake 65 millioner dollar. Tidligere i januar spurte Trump hvorfor de skulle betale store summer om ikke palestinerne var villige til fredssamtaler.

  Laster Twitter-innhold
 • Abbas til Trump: – Skam deg!

  Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USAs president Donald Trumps burde «skamme seg» for hvordan han har håndtert fredsarbeidet i Midtøsten. Abbas kom med kritikken da han søndag kveld åpnet et møte mellom flere høytstående palestinske ledere.

 • – Jerusalem er ikke til salgs

  Kontoret til palestinernes president Mahmoud Abbas sier onsdag at «Jerusalem ikke er til salgs» etter at USAs president Donald Trump truet med å kutte bistanden på over 300 millioner dollar til palestinerne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no