Facbook blokkert på Sri Lanka
Foto: ISHARA S. KODIKARA / AFP

Uro på Sri Lanka

Oppsummert

Unntakstilstanden, som har vart i tolv dager, er opphevet i Sri Lanka. Den ble innført etter sammenstøt mellom militante buddhister og den muslimske minoriteten.

 • Sri Lanka opphever unntakstilstand

  Sri Lankas president opphever unntakstilstanden som ble innført for å hindre en voldsspiral mellom singalesiske buddhister og landets muslimske minoritet. Unntakstilstanden hadde søndag vart i tolv dager

 • Norske turister må holde seg inne

  Norske turister på Sri Lanka må holde seg innendørs etter at styremaktene har innført unntakstilstand fram til mandag, på grunn av påtente bygninger og uro. Dag Aanderaa fra Seljord forteller at det bare er politi og militære i gatene i Kandy.

 • Blokkerer Facebook på Sri Lanka

  Myndigheten på Sri Lanka har gitt ordre om at sosiale medier som Facebook skal blokkeres i landet for å unngå at volden sprer seg. Det melder AP.

  Facbook blokkert på Sri Lanka
  Foto: ISHARA S. KODIKARA / AFP
 • Moské-angrep på Sri Lanka

  Angrep fra militante buddhister mot moskeer og butikker eid av den muslimske minoriteten har økt på Sri Lanka, melder Reuters. Dette skjer trass i at det er innført unntakstilstand om natta i Kandy-distriktet hvor volden har tiltatt.

 • Hjelpen strømmer til Sri Lanka

  Internasjonale bistandsorganisasjoner deltar i søk og gjenoppbygging etter flom og skred på Sri Lanka i forrige uke. Dødstallet har steget til 188. Fortsatt er 99 personer savnet, og flere steder er det umulig å komm fram til, skriver NTB.

Flom i Sri Lanka

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no