Haiti Protest
Foto: Dieu Nalio Chery / AP

Uro på Haiti

Oppsummert

Demonstrasjonene mot regjeringen i Haiti fortsetter. Sinte demonstranter krever at president Jovenel Moïse skal gå av. Han er anklaget for se gjennom fingrene med korrupsjon og for en politikk som har ført til skyhøy inflasjon.

 • Folkevalgte knuste møbler i protest

  Senatorer for opposissjonen på Haiti knuste møbler og interiør i parlamentsbygningen i protest mot den nye, midlertidige statsministeren. Demonstranter utenfor tente blant annet på bildekk og endte i sammenstøt med politiet.

 • Skoler på Haiti stenges

  De politiske protestene på Haiti fører til at den svenske organisasjonen Hoppets stjärna stenger fire av de syv skolene sine på øya. De mener sikkerhetshensyn gjør det umulig å opprettholde driften i de utsatte områdene.

 • Nordmenn på Haiti føler seg utrygge

  Flere norske optikere er på Haiti for å dele ut briller og for å gi synsundersøkelser til lokalbefolkningen. De har fått merke den siste tidens demonstrasjoner mot president Jovenal Moise. De forteller om skremmende opplevelser, og føler seg utrygge.

 • Krever haitisk presidents avgang

  Demonstrasjonene i Haiti fortsetter, med mål om å få president Jovenal Moise avsatt. Raseriet kommer blant annet grunnet skyhøy inflasjon og regjeringens passivitet en korrupsjonssak i forbindelse
  med billige oljeforsyninger fra Venezuela.

 • Haitis president nekter å gå av

  Haitis president Jovenel Moïse nektar å gå av trass i månadar med store demonstrasjonar. Sju personar har mistet livet i opptøyene mot presidenten som skuldar han for å ha unnlete å etterforske korrupsjonskuldingar. Han meiner sjølv han er rett mann.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no