Tilhengere av Mnangawe feirer valgseieren i Harare i Zimbabwe
Foto: MARCO LONGARI / AFP

Uro i Zimbabwe

Oppsummert

Sittende president Emmerson Mnangagwa har vunnet presidentvalget i Zimbabwe med 50,8 prosent av stemmene, bekrefter valgkommisjonen. Opposisjonspartiet nekter å anerkjenne valgresultatet, og det er ventet protester.

 • 1000 arrestert i uro i Zimbabwe

  I Zimbabwe er 1000 mennesker arrestert og det er kommet påstander om politivold. Advokater demonstrerer mot angrep på rettssikkerheten i landet. – Dette er verre enn under Mugabe, sier opposisjonsleder Nelson Chamisa.

 • Skuldar tryggingsstyrkar for tortur

  Tryggingsstyrkane i Zimbabwe dreiv systematisk tortur under samanstøytar med demonstrantar tidlegare i år. Det skriv Zimbabwe sin statlege menneskerettskommisjon. Dei skriv at det vart brukt brutal og overdriven makt som førte til tap av menneskeliv.

 • Zimbabwes president hjem til uro

  Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har avbrutt en Europa-reise og vendt hjem. Det er uro i landet etter at bensinprisene ble mer enn doblet, og sikkerhetsstyrkene har slått hardt tilbake. Presidenten sier styrkene gikk over streken.

 • Fagforeiningsleiar arrestert

  Styresmaktene i Zimbabwe har arrestert og sikta leiaren for landets største fagforeining, Japhet Moyo, for undergravande verksemd. Bakgrunnen er streiken han var med på å organisere førre veke, etter at presidenten dobla bensinprisane i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no