Tilhengere av Mnangawe feirer valgseieren i Harare i Zimbabwe
Foto: MARCO LONGARI / AFP

Uro i Zimbabwe

Oppsummert

Sittende president Emmerson Mnangagwa har vunnet presidentvalget i Zimbabwe med 50,8 prosent av stemmene, bekrefter valgkommisjonen. Opposisjonspartiet nekter å anerkjenne valgresultatet, og det er ventet protester.

 • Forbod mot demonstrasjon i Zimbabwe

  For tredje gong på under ei veke la politiet i Zimbabwe ned forbod mot ein demonstrasjon. Det var opposisjonspartiet MDC som organiserte demonstrasjonen mot regjeringa. Det har vore uro i landet etter at prisane på drivstoff og mat har auka kraftig.

 • Politiet banket opp demonstranter

  Politiet i Harare tok i bruk tåregass og batonger da flere hundre demonstranter protesterte mot regjeringen i sentrum av Zimbabwes hovedstad. Minst sju mennesker ble skadd, og tilstanden for en av dem er kritisk, opplyser leder i MDC Nelson Chamisa.

 • 1000 arrestert i uro i Zimbabwe

  I Zimbabwe er 1000 mennesker arrestert og det er kommet påstander om politivold. Advokater demonstrerer mot angrep på rettssikkerheten i landet. – Dette er verre enn under Mugabe, sier opposisjonsleder Nelson Chamisa.

 • Skuldar tryggingsstyrkar for tortur

  Tryggingsstyrkane i Zimbabwe dreiv systematisk tortur under samanstøytar med demonstrantar tidlegare i år. Det skriv Zimbabwe sin statlege menneskerettskommisjon. Dei skriv at det vart brukt brutal og overdriven makt som førte til tap av menneskeliv.

 • Zimbabwes president hjem til uro

  Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har avbrutt en Europa-reise og vendt hjem. Det er uro i landet etter at bensinprisene ble mer enn doblet, og sikkerhetsstyrkene har slått hardt tilbake. Presidenten sier styrkene gikk over streken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no