Venezuela Maduro Money
Foto: Ariana Cubillos / AP

Uro i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er rammet av en dyp økonomisk krise. Over 2,3 millioner mennesker har forlatt landet de siste årene, ifølge FN. President Nicolás Maduro ble i mai gjenvalgt for seks nye år og blir ofte anklaget for å bevege landet i retning av et diktatur.

 • Innfører ny valuta i Venezuela

  President Nicolás Maduro har kunngjort at han vil innføre eit nytt valutasystem. Det skal delvis bli knytt opp mot verdien til kryptovalutaen petro, som blei lansert i februar i fjor. Inflasjonen i landet er rekna til 1,7 millionar prosent i året.

 • Opposisjonsleder løslatt

  Opposisjonesleder og leder av nasjonalforsamlingen i Venezuela, Juan Guaido skal være løslatt. Han ble arrestert en kort periode da han var på vei til et politisk arrangement, men skal nå være løslatt ifølge et medlem av kongressen, skriver Reuters.

  Juan Guaido
  Foto: Fernando Llano / AP
 • Opposisjonsleder arrestert

  Etteretningsagenter i Venezuela skal ha arrestert opposisjonslederen i landet, Juan Guaido. Det melder Reuters, som siterer kona hans. Guaido skal ha sagt at han vil utfordre president Maduro, som torsdag ble tatt i ed for en ny presidentperiode.

  Juan Guaido
  Foto: Yuri Cortez / AFP
 • Vil bli president i Venezuela

  Lederen av den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen i Venezuela, Juan Guaido, sier han er klar til å utfordre Nicolas Maduros presidentskap. Det skjer dagen etter at Maduro ble tatt i ed som landets president for en ny periode.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no