Venezuela Maduro Money
Foto: Ariana Cubillos / AP

Uro i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er rammet av en dyp økonomisk krise. Over 2,3 millioner mennesker har forlatt landet de siste årene, ifølge FN. President Nicolás Maduro ble i mai gjenvalgt for seks nye år og blir ofte anklaget for å bevege landet i retning av et diktatur.

 • Russerne gir råd til Venezuela

  Russland har sendt en delegasjon med blant annet en visefinansminister til Venezuela for å gi landet hjelp med økonomisk reform i en økonomisk og sosial krisetid for landet. Det sier en talsmann for det russiske finansdepartementet, melder Reuters

 • Venezuela skjerper grensekontrollen

  Venezuelas regjering har satt sammen en ny politistyrke for å skjerpe grensekontrollen. Tiltaket kommer samtidig som tusenvis rømmer det kriserammede landet. 1,9 millioner venezuelanere har forlatt landet siden 2015, ifølge FN

 • Høyere drapsrate enn i krigssoner

  Drapsraten i Venezuela er verre enn i flere krigssoner, slår Amnesty fast i en ny rapport. I 2017 var den 89 av 100.000 mennesker. Minst 95 prosent av de drepte var menn i alderen 12 til 44 år bosatt i fattige nabolag, ifølge rapporten.

  Venezuela
  Foto: Fernando Llano / AP
 • Opnar for militæraksjon i Venezuela

  Leiar for Organisasjonen for amerikanske statar (OAS), Luis Almagro, vil ikkje utelukke eit militært åtak på Venezuela for å styrte president Nicolás Maduro. Landet er ramma av djup økonomisk krise og Maduro vert skulda for å undergrave demokratiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no