NRK Meny
Venezuela Maduro Money
Foto: Ariana Cubillos / AP

Uro i Venezuela

Oppsummert

Venezuelas president Nicolás Maduro kom uskadd fra det han hevder var et droneangrep lørdag. Maduro ble i mai gjenvalgt for seks år, men landet er preget av stor politisk uro.

 • Voldelige sammenstøt i Brasil

  Det har vært voldelige sammenstøt mellom innbyggere og venezuelanske flyktninger i grensebyen Pacaraima i Brasil. Innbyggerne organiserte en protest mot en flyktningleir. Ifølge avisa O Globo ble hele 2.000 mennesker drevet tilbake til Venezuela.

 • Rekordmange flyktninger på én dag

  Lørdag tok Peru imot rekordmange venezuelanere på flukt, melder AFP. Den siste uken har omtrent 20.000 kommet til landet, og bare lørdag var det rundt 5.100 som krysset grensen. Ifølge FN har 2.3 millioner flyktet fra Venezuela de siste fire årene.

 • Guyana tar imot flyktninger

  Guyana skal bygge midlertidige bosettinger nært grensen til Venezuela, slik at de kan ta imot flyktninger fra det kriserammede nabolandet, melder AP. Guyana er ifølge FN et av Latin-Amerikas fattigste land.

 • FN: massiv flukt fra Venezuela

  Anslagsvis 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet, ifølge FN. Halvparten av dem skal ha vært underernært. De aller fleste av venezuelanerne har dratt til Colombia, Ecuador, Peru og Brasil. Hovedårsaken til flukten oppgis å være matmangel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no