Uro i Uganda

 • Popstjerne løslatt i Uganda

  Popstjernen og politikeren Kyagulanyi Ssentamu, bedre kjent som Bobi Wine, er løslatt mot kausjon i Uganda. 36-åringen, som sitter i nasjonalforsamlingen, anklages for forræderi i forbindelse med at tilhengerne hans kastet stein mot presidentens bil.

 • Over 100 gisler frigjort i Uganda

  Politiet i Uganda sier de har løslatt mer enn 100 gisler, inkludert mer enn 90 barn, som ble holdt fanget i en moské i hovedstaden Kampala. Kidnapping med krav om løsepenger har skjedd en rekke ganger i Uganda det siste året.

 • Tidligere etterretningssjef tatt

  Ugandas tidligere etterretningssjef David Sejusa, som har markert seg som en krass kritiker av president Yoweri Museveni, er pågrepet. Det skriver den statlige avisen New Vision. Generalen ble pågrepet av spesialstyrker fra hæren.

  Laster Twitter-innhold
 • 19 terrormistenkte pågrepet

  Politiet i Uganda har pågrepet 19 personer som skal ha planlagt et større terrorangrep i hovedstaden Kampala. Hva planene gikk ut på og hva som var målet er ikke kjent.

 • 96 drept i kamper i Uganda

  I løpet av de siste fire dagene har 96 personer blitt drept i kamper mellom den ugandiske hæren og væpnede stammemenn, ifølge en talsperson i hæren. Hæren sier de har drept 75 angripere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no