Bilbombe utenfor politistasjon i Diyarbakir i Tyrkia
Foto: STRINGER / Reuters

Uro i Tyrkia

Oppsummert

Et knapt flertall av velgerne, 51,4 prosent, sa ja til grunnlovsendringer i Tyrkia i en folkeavstemning 16. april. Endringene vil styrke den utøvende makten på bekostning av nasjonalforsamlingen og samtidig gjøre domstolene mindre uavhengige.

 • Titusener i tyrkisk protestmarsj

  Titusenvis av mennesker har tatt til gatene i Istanbul i Tyrkia for å vise støtte til det største opposisjonspartiet. Den såkalte Rettferdighetsmarsjen er ifølge AFP den største demonstrasjonen av sitt slag i landet på flere år.

  Istanbul
  Foto: Yasin Akgul / AFP
 • – Planla storstilt angrep i Tyrkia

  Tyrkisk antiterror-politi har pågrepet 29 mistenkte IS-medlemmer i Istanbul som skal ha planlagt et «sensasjonelt angrep» i Tyrkia.

 • Tyrkisk opposisjon i protestmarsj

  Tilhengere av det tyrkiske opposisjonspartiet CHP gikk torsdag en 425 kilometer lang protestmarsj fra Ankara til Istanbul. Demonstrasjonen er mot fengslingen av Enis Berberoglu, som er dømt til 25 års fengsel for å ha avslørt statshemmeligheter

  Demonstrasjoner i Tyrkia
  Foto: Lefteris Pitarakis / AP
 • Oppsagte sliter i Tyrkia

  Konsekvensene av masseoppsigelsene i offentlig sektor i Tyrkia etter kuppforsøket i fjor sommer er dramatiske, skriver Amnesty International i en fersk rapport. Over 100.000 fikk sparken og nærmest jobbforbud, i tillegg fikk de passene inndratt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no