Demonstrasjoner i Romania
Foto: Vadim Ghirda / AP

Uro i Romania

Oppsummert

Politisk uro har preget Romania som får sin tredje regjering på et drøyt år. Det regjerende sosialdemokratiske partiet er preget av intern maktkamp, og det har også blitt møtt av masseprotester mot et forslag om lavere straff for korrupsjon.

 • Tredje dag med protester i Romania

  For tredje dag på rad har flere tusen mennesker møtt opp i Romanias hovedstad Bucuresti for å demonstrert mot myndighetene i landet. Fredag ble over 400 personer skadd i sammenstøt mellom demonstranter og politi.

 • Protest mot myndighetene i Romania

  440 personer ble skadd i voldelige sammenstøt under en demonstrasjon mot myndighetene i Romania, ifølge AP. Flere titalls tusen personer deltok i markeringen fredag, der opprørspoliti brukte tåregass og vannkanoner mot demonstranter.

 • Rumensk leder dømt til fengsel

  Lederen for det regjerende sosialistpartiet i Romania, Liviu Dragnea, ble torsdag dømt til tre og et halvt år i fengsel for misbruk av sin stilling, skriver NTB.

 • Tusenvis demonstrerte i Romania

  Rundt 10.000 mennesker demonstrerte onsdag utenfor regjeringskontorer i Romanias hovedstad Bucuresti i protest mot nye lovforslag som kritikerne mener vil gjøre det vanskeligere å bekjempe korrupsjon. Flere demonstranter ble pågrepet, melder DPA.

  Demonstranter i Romania
  Foto: Adrian Catu / AFP
 • Ber Romanias statsminister gå av

  Romanias president Klaus Iohannis har bedt statsminister Viorica Dancila trekke seg, kun tre måneder etter at hun ble innsatt. Dancila ble den første kvinnelige statsminister i landet, men nå sier presidenten at hun ikke passer til jobben.

  Romanias president Klaus Iohannis og statsminister Viorica Dancil foran flagg
  Foto: Vadim Ghirda / AP
Regjeringen i Romania trekker tilbake vedtaket som avkriminaliserte handlinger som tidligere er blitt regnet som korrupsjon. I flere dager på rad har hundretusenvis av rumenere markert sin avsky mot regjeringen med massive protester.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no