NRK Meny
Uro i Rinkeby
Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Uro i Rinkeby i Sverige

Oppsummert

Det har vært mye uro i Rinkeby, en forstad nord for Stockholm. Ungdommer har kastet steiner mot politiet, som løsnet varselskudd. Området har tidligere vært utsatt for bilbranner og innbrudd.

 • Mann skoten i Rinkeby

  Politiet i Stockholm jaktar på den eller dei som i kveld skaut ein mann i bydelen Rinkeby. Det blir brukt helikopter i jakta, melder Aftonbladet. Det er uklart kor alvorleg såra offeret er.

 • Sverigedemokraterna: Trump har rett

  Sveriges regjering går ut mot Sverigedemokraterna (SD), etter at partiet i et avisinnlegg støtter Donald Trumps negative syn på Sverige. – Vi har kommet til et punkt der de bevisst skader Sverige ved å lyve, sier justisminister Morgan Johansson.

 • Ingen tatt etter Stockholm-opptøyer

  Ingen er pågrepet etter opptøyene i drabantbyen Rinkeby nordvest i Stockholm. Politiet forsterker nå bemanningen. – Vi jobber blant annet med flere synlige politifolk. Det blir vanskeligere å selge narkotika da, sier områdesjef Niclas Andersson.

 • Skal forsterke politinærværet

  – Hendelsen i går regnes fortsatt for å være en unik hendelse. Det skjer ikke hver dag, sier svensk politi. De ønsker likevel å styrke bemanningen i Rinkeby-området for å forebygge eventuelle nye sammenstøt mellom ungdommer og politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no