Nigeria Violence
Foto: Muhammed Giginyu / Ap

Uro i Nigeria

Oppsummert

I Nigeria har islamistgruppen Boko Haram siden 2014 intensivert terrorangrepene både i omfang og brutalitet. I tillegg slåss fastboende bønder og nomader om beitemark og vann.

 • Ti påkjørt og drept i Nigeria

  Minst ti mennesker ble drept og over 30 barn ble skadd da en politimenn kjørte bilen sin inn i en gruppe barn som feiret påske i delstaten Gombe i Nigeria søndag. Politimannen ble selv drept av en rasende folkemengde etter hendelsen.

 • Britisk hjelpearbeider drept

  To personer, blant dem en britisk hjelpearbeider, er skutt og drept på et feriested nordvest i Nigeria. Fire turister er bortført fra stedet.

 • Flere drepte i ved valg i Nigeria

  Minst sju mennesker er drept i Nigeria i forbindelse med landets guvernørvalg, melder nyhetsbyrået AP. Observatørgruppen Situation Room sier velgerne er apatiske etter det urolige presidentvalget for to uker siden, og at valgdeltakelsen er lav.

 • 32 drept i uro i Nigeria

  32 medlemmer av en borgerverngruppe ble drept i Zamfara nordvest i Nigeria i det siste av en rekke angrep utført av kriminelle gjenger. Vitner sier væpnede menn på motorsykler skjøt mot en kontrollpost satt opp for å hindre kriminalitet i området.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no