Nigeria Violence
Foto: Muhammed Giginyu / Ap

Uro i Nigeria

Oppsummert

I Nigeria har islamistgruppen Boko Haram siden 2014 intensivert terrorangrepene både i omfang og brutalitet. I tillegg slåss fastboende bønder og nomader om beitemark og vann.

 • Flere drept av islamistgruppe

  Flere personer er drept av en islamistgruppe i et angrep mot en landsby i den nordøstlige delen av Nigeria, ifølge Reuters. En av de overlevende skal ha rapportert om at minst 19 ble drept, mens en lokal hjelpearbeider sier at dødstallet er 63.

 • Minst 30 drept i angrep i Nigeria

  Væpnede personer på motorsykler skal ha drept minst 30 innbyggere da de stormet fem nabolandsbyer nordvest i Nigeria tirsdag, opplyser landsbybeboere, skriver NTB. Politiet i Zamfara bekrefter angrepene, men sier at kun tre personer ble drept.

 • 26 drept av kvegtjuvar i Nigeria

  26 menneske er døde og 1000 heimar vart øydelagde då bandittar på motorsyklar måndag og tysdag gjekk til åtak på fleire landsbyar mellom Sokoto og Zamfara nordvest i Nigeria. Dei skaut mot folk, sette hus i brann og stal kyr, melder AFP.

 • Mer enn 200 drept i Nigeria

  Mer enn 200 personer skal ha blitt drept i volden som oppstod forrige helg i sentrale deler av Nigeria. Det opplyser den lokale guvernøren i staten Plateau til nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no