Nigeria Violence
Foto: Muhammed Giginyu / Ap

Uro i Nigeria

Oppsummert

I Nigeria har islamistgruppen Boko Haram siden 2014 intensivert terrorangrepene både i omfang og brutalitet. I tillegg slåss fastboende bønder og nomader om beitemark og vann.

 • 70 soldater drept i Nigeria

  Minst 70 nigerianske soldater er drept etter det som skal ha vært et bakholdsangrep av en jihadistgruppe i den nordøstlige delen av Nigeria. Det melder nyhetsbyrået AFP.

 • Minst 50 drepne i Nigeria

  Minst 50 menneske er funne drepne i landsbyar i den nordlege delstaten Kaduna i Nigeria, melder lokale tenestemenn. Truleg er det snakk om ein hemnaksjon mot personar som visstnok skal ha hjelpt dei militære i jakta på bandar som herjar landsbygda.

 • Minst 30 drept av bander i Nigeria

  Bevæpnede bander på motorsykler plyndret to landsbyer nordvest i Nigeria og drepte minst 30 mennesker. Beboerne i landsbyen ble drept på brutalt vis, før gjerningsmennene plyndret husene for mat og kveg, meldte nigeriansk politi lørdag

 • Amnesty: Nigeria brenner landsbyer

  Menneskerettsorganisasjonen Amnesty beskylder Nigeria militære styrker for å ha brent ned tre landsbyer og tvunget hundrevis av innbyggerne på flukt i kampen mot islamistiske opprørere i den nordøstige Borno-provinsen, skriver Reuters.

 • Minst 30 drepne i Nigeria

  Jihadistar har drepe minst 30 menneske i eit angrep i delstaten Borno nordaust i Nigeria, opplyser regionale styresmakter. Angrepet skjedde søndag kveld.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no