Nicaragua Protests
Foto: Oscar Duarte / AP

Uro i Nicaragua

Oppsummert

FN og Den interamerikanske menneskerettighetskommisjonen skal granske den to måneder lange voldsbølgen som har kostet over 200 mennesker livet. Uroen blusset opp i april da Ortega kunngjorde reformer som ga høyere skatt og kutt i pensjoner.

 • Nicaragua løslater 636 innsatte

  Regjeringen i Nicaragua sier de løslot 636 innsatte, to dager før årsdagen for utbruddet av protestbølgen mot president Daniel Ortega. Ifølge regjeringen er alle de løslatte fangene vanlige kriminelle, som nå settes i en form for husarrest.

 • Løslater flere demonstranter

  Ytterligere 50 personer som var fengslet for ha demonstrert mot Nicaraguas president Daniel Ortega, ble løslatt fredag. Siden februar har rundt 200 demonstranter blitt løslatt i flere puljer i landet.

 • Nye fredssamtaler i Nicaragua

  Nicaraguas regjering og opposisjon gjenopptok forhandlingene torsdag for å få den politiske krisen i landet. Samtalene kom i gang etter tre dagers stans da president Daniel Ortega lovet å løslate politiske fanger i løpet av 90 dager.

 • Vil frigi fanger for å forhandle

  Myndighetene i Nicaragua sier at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen. President Daniel Ortegas regjering sier den vil frigi fengslede opposisjonsmedlemmer. Krisen i landet har nå vart i 11 måneder.

 • Brudd i fredssamtaler i Managua

  Opposisjonen i Nicaragua har trukket seg fra fredssamtalene med president Daniel Ortega i protest mot regjeringens påståtte undertrykkelse av demonstranter. Lørdag ble over 100 arrestert da de demonstrerte for løslatelse av politiske fanger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no