NRK Meny
Nicaragua Protests
Foto: Oscar Duarte / AP

Uro i Nicaragua

Oppsummert

FN og Den interamerikanske menneskerettighetskommisjonen skal granske den to måneder lange voldsbølgen som har kostet over 200 mennesker livet. Uroen blusset opp i april da Ortega kunngjorde reformer som ga høyere skatt og kutt i pensjoner.

 • To omkom i opptøyer i Nicaragua

  Minst to personer omkom da styrker som støtter Nicaragua-president Daniel Ortega angrep regjeringsmotstandere i Masaya tirsdag. De to som er bekreftet døde, skal være voksen kvinne og en politimann.

 • 10 drept i Nicaragua

  Minst 10 mennesker ble drept og 20 ble skadet da politi og paramilitære grupper i Nicaragua angrep flere byer ved Masaya sør i landet. det har i lang tid vært stor misnøye og heftlige protester mot president Daniel Ortega.

 • Angriper opprørere i Nicaragua

  Regjeringsstyrker gikk søndag til ny offensiv mot opposisjonsbastioner sør for hovedstaden Managua, opplyser en menneskerettsgruppe. Urolighetene, som kom i kjøvannet av en aksjon mot en pensjonsreform, har kostet 270 mennesker livet, ifølge AFP.

 • Studenter i Nicaragua får dra hjem

  Over 200 studenter som hadde søkt tilflukt i en kirke etter at nicaraguansk politi jaget dem ut av universitetet de okkuperte, har fått komme hjem. To studenter ble drept av politiet før kirkeledere fikk forhandlet fram en avtale om fritt leide.

 • Generalstreik i Nicaragua

  Banker, bensinstasjoner, markeder, skoler og butikker var stengt da opposisjonen i Nicaragua kalte til en 24 rimer lang streik fredag. Opposisjonen meldte om 90 prosents oppslutning, mens myndighetene meldte at livet gikk som normalt en rekke steder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no