Protester i Libanon, unge kvinner med flagg
Foto: JOSEPH EID / Scanpix

Uro i Libanon

Oppsummert

Det har i vinter vært store protester i Libanon mot den politiske eliten i landet. Hundretusenvis har demonstert for å vise sin misnøye med den dype økonomiske krisen og politisk korrupsjon. Demonstrasjonene startet i oktober.

 • Økonomisk krise i Libanon

  Libanons nye statsminister Hassan Diab advarer om at landet står overfor en økonomisk katastrofe. Libanon sliter med stor gjeld, høy arbeidsledighet og omfattende korrupsjon. Det er innført begrensninger på uttak av dollar.

 • Ny regjering i Libanon

  Etter tre måneder med omfattende protester, der hundrevis er skadd i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, fikk Libanon tirsdag ny regjering. Regjeringen ledes av den 60 år gamle professoren Hassan Diab.

  President Michel Aoun (t.v.) og nyutnevnt statsminister Hassan Diab a Jan. 21, 2020.
  Foto: Bilal Hussein / AP/NTB Scanpix
 • Hariri: Libanon trenger regjering

  – Libanon trenger å raskt få på plass en ny regjering for å stanse forverringen av den økonomiske situasjonen og sikkerhetssituasjonen, sier Saad al-Hariri, som gikk av som statsminister i oktober. Det pågår store demonstrasjoner i landet.

 • Flere hundre skadd i Beirut

  Nærmere 500 personer er skadd i demonstrasjoner i Beirut i Libanon i helgen. Det er det høyeste antall skadde siden demonstrasjonene startet i oktober. Libanesere demonstrerer mot korrupsjon, dårlig infrastruktur og det politiske lederskapet.

  Libanon Protester tåregass
  Foto: Bilal Hussein / AP/NTB Scanpix
Det har brutt ut voldsomme protester i Beirut i Libanon natt til fredag.FOTO: Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no