Protester i Libanon, unge kvinner med flagg
Foto: JOSEPH EID / Scanpix

Uro i Libanon

Oppsummert

Det har vært store demonstrasjoner i Libanon siden torsdag 17. oktober. Hundretusenvis har vært ute i gatene for å vise misnøye med den dype økonomiske krisen og den politiske eliten som de ser på som korrupt.

 • Mann drept under protester i Beirut

  En mann ble skutt og drept etter at Libanons åpnet ild mot demonstranter sør i Beirut tirsdag kveld. Skuddene ble løsnet etter at demonstranter blokkerte veier i området. Dette er den andre personen som er drept under protester i november i Libanon.

 • Mann drept under protester

  Libanons hær åpnet ild mot demonstranter i Beirut tirsdag kveld. En mann ble skutt og drept, melder nyhetsbyrået NNA. Skuddene ble løsnet ved en avsperring sør for Beirut etter at demonstrantene blokkerte veier i området.

 • Blokkerer veier i Libanon

  Demonstranter har blokkert veier inn til Beirut og andre byer i Libanon. Protestene mot regjeringen og Libanons økonomiske situasjon er nå inne i sin tredje uke. Skoler holdes stengt også denne uka, melder Reuters.

  Lebanon Protests
  Foto: Hussein Malla / AP
 • Store demonstrasjoner i Beirut

  Tusenvis av libanesere viste søndag sin støtte til president Michel Aoun og hans politiske reformer, etter over to uker med demonstrasjoner mot regjeringen. Noen timer senere samlet titusenvis av mennesker seg på nytt for å kreve at Aoun går av.

 • Demonstrasjonar i Libanon

  Søndag har tusenvis av menneske gått i støttedemonstrasjon for Libanons president Michel Aoun, melder AP. Dei siste vekene har det vore fleire demonstrasjonar mot presidenten og dei planlagde reformene hans.

Det har brutt ut voldsomme protester i Beirut i Libanon natt til fredag.FOTO: Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no