NRK Meny

Uro i Georgia

Oppsummert

Georgias statsminister Irakli Garibashvili trakk seg 23. desember, uten å begrunne avgjørelsen. I 2016 er det parlamentsvalg i Georgia og Garibashvilis koalisjonsregjering har slitt med populariteten.

 • Georgia etterforsker drapsforsøk

  Opposisjonspolitikeren Givi Targamadze satt i forsetet på bilen da den eksploderte i sentrum av byen natt til tirsdag, men kom uskadd fra eksplosjonen. Georgiske myndigheter etterforsker nå drapsforsøket som skjedde i sentrum av Tbilisi, melder NTB.

 • Etterforsker krigsforbrytelser

  Den internasjonale straffedomstolen skal etterforske påståtte krigsforbrytelser begått under konflikten mellom Georgia og russiskstøttede opprørere i Sør-Ossetia i 2008, melder Reuters. Domstolen mener det ble begått forbrytelser mot menneskeheten.

 • Regjeringen i Georgia trekker seg

  Georgias statsminister Irakli Garibasjvili gikk av onsdag etter to år i posisjon. Den overraskende kunngjøringen kom i en fjernsynstale, men ble ikke begrunnet. Det er under ett år til det er parlamenstvalg i Georgia.

 • Protestaksjon i Georgia

  En protestaksjon samlet flere tusen mennesker i hovedstaden Tblilise i Georgia i dag. De krever at regjeringen skal gå av på grunn av dårlig håndtering av landets økonomi. Det var den tidligere presidenten, Mikheil Saakashvili's som oppfordret til protestene.

 • Strammer inn i Georgia

  Georgias sentralbank planlegger å stramme til pengepolitikken fra neste uke. Banksjefen sier det er et forsøk på å bevare finansiell stabilitet etter et kraftig fall i verdien av landets lari-valuta. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no