Forsøker å storme parlamentet i Georgia
Foto: Irakli Gedenidze / Reuters

Uro i Georgia

Oppsummert

Demonstranter forsøkte å storme nasjonalforsamlingen i Georgias hovedstad Tbilisi. Over 10.000 personer møtte opp torsdag etter at den russiske parlamentarikeren Sergeij Gavrilov holdt en tale i det georgiske parlamentet.

 • Nye protester i Georgia

  Flere tusen demonstranter har igjen møtt opp utenfor nasjonalforsamlingen i Georgia for tredje dag på rad og viser misnøye mot Russland. Parlamentslederen trakk seg etter protestene torsdag, men folk krever også at innenriksministeren går av.

  Protesters hold a rally against a Russian lawmaker's visit in Tbilisi
  Foto: Irakli Gedenidze / Reuters
 • Nekter georgiske fly

  Russland nekter fly fra georgiske flyselskaper å fly i russisk luftrom. Russland mener det er nødvendig av sikkerhetshensyn, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 • Stanser flyvninger til Georgia

  Russlands president Vladimir Putin har i dag stanset russiske flyvninger til Georgia. Bakgrunnen er opprørene som har foregått i landet de siste dagene. Det melder AFP.

 • Georgia: Går av

  Uroen i Georgia har ført til at lederen for nasjonalforsamlingen, Irakli Kobakhidze, har gått av. Om lag 240 personer er skadd i sammenstøt med politiet.

 • Opprørspoliti rydder plassen

  Store mengder politi med skjold, batonger og gummikuler marsjerer over plassen foran nasjonalforsamlingen i Georgia for å rydde den for demonstranter. De bruker også vannkanoner for å få folk til å flytte seg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no