Uro i Georgia

Oppsummert

Georgias statsminister Irakli Garibashvili trakk seg 23. desember, uten å begrunne avgjørelsen. I 2016 er det parlamentsvalg i Georgia og Garibashvilis koalisjonsregjering har slitt med populariteten.

 • Tre drept i antiterroraksjon

  Under en antiterroraksjon har væpnede menn søkt tilflukt i en leilighet i Georgias hovedstad Tbilisi, melder AFP. Tre mistenkte skal være drept etter at mennene åpnet ild med automatvåpen, og kastet håndgranater mot sikkerhetsstyrkene.

 • Skyting i Tbilisi

  Det meldes om heftig skyting og eksplosjoner i Georgias hovedstad Tbilisi. Al Jazeera og flere lokale medier og observatører melder at øyenvitner har sett anti-terrorpoliti storme en boligblokk.

  Laster Twitter-innhold
 • Georgia etterforsker drapsforsøk

  Opposisjonspolitikeren Givi Targamadze satt i forsetet på bilen da den eksploderte i sentrum av byen natt til tirsdag, men kom uskadd fra eksplosjonen. Georgiske myndigheter etterforsker nå drapsforsøket som skjedde i sentrum av Tbilisi, melder NTB.

 • Etterforsker krigsforbrytelser

  Den internasjonale straffedomstolen skal etterforske påståtte krigsforbrytelser begått under konflikten mellom Georgia og russiskstøttede opprørere i Sør-Ossetia i 2008, melder Reuters. Domstolen mener det ble begått forbrytelser mot menneskeheten.

 • Regjeringen i Georgia trekker seg

  Georgias statsminister Irakli Garibasjvili gikk av onsdag etter to år i posisjon. Den overraskende kunngjøringen kom i en fjernsynstale, men ble ikke begrunnet. Det er under ett år til det er parlamenstvalg i Georgia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no