Forsøker å storme parlamentet i Georgia
Foto: Irakli Gedenidze / Reuters

Uro i Georgia

Oppsummert

Demonstranter forsøkte å storme nasjonalforsamlingen i Georgias hovedstad Tbilisi. Over 10.000 personer møtte opp torsdag etter at den russiske parlamentarikeren Sergeij Gavrilov holdt en tale i det georgiske parlamentet.

 • Tåregass i Georgia

  Politiet i den tidlegare sovjet-republikken Georgia bruker tåregass for å spreie demonstrantar utanfor nasjonalforsamlinga i hovudstaden Tbilisi, melder nyheitsbyrået Reuters.

 • Demonstranter pågrepet i Georgia

  I det som beskrives som den største protesten mot regjeringen på flere år, samlet mer enn 20.000 personer seg i hovedstaden Tbilisi søndag og protesterte mot at regjeringen likevel ikke vil gjennomføre en valgreform. Flere er pågrepet og skadd.

  Demonstrasjoner i Georgia.
  Foto: Shakh Aivazov / AP
 • 20.000 protesterte i Tblisi

  Rundt 20.000 mennesker samlet seg i sentrum av Tblisi i Georgia søndag for å protestere mot regjeringen og kreve tildig valg til parlamentet, melder Reuters. Dette skjer etter at parlamentet nylig ikke vedtok en planlagt valgreform.

 • Trude Drevland blir honorær konsul

  Tidligere bergensordfører Trude Drevland skal i tiden fremover markedsføre Georgia for bergenserne. Hun blir honorærkonsul for landet, melder VG. Drevland blir offisielt utnevnt på en mottakelse på Bergenhus festning 12. november.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no