Demonstrasjoner i Etiopia
Foto: TIKSA NEGERI / Reuters

Uro i Etiopia

Oppsummert

I 2020 er det kamper i Tigray-regionen nord i Etiopia, der regjeringen hevder regionale myndigheter har gjort opprør. Statsminister Abiy Ahmed fikk Nobels fredspris for avtalen med Eritrea i 2019. Det er også sluttet fred mellom opposisjonsgrupper.

 • Statsministeren nektar å forhandle

  Statsminister Abiy Ahmed i Etiopia nektar framleis å forhandle med Tigray-folket sin frigjeringsfront (TPLF), og trugar med nye militære åtak, melder AP. Ein delegasjon frå Den afrikanske Union (AU) freista fredag å lokke han til forhandlingsbordet.

 • Nødhjelp er på veg til Tigray

  32 tonn med naudhjelp som er øyremerka til krigsflyktningar frå Etiopia er no på plass i Khartoum, og meir hjelp er venta måndag, ifølge AFP. Fleire enn 43.000 sivile har dei siste dagane flykta til Sudan frå Tigray-regionen, som er under angrep.

 • Uvisst når slaget om Mekele startar

  Statsministeren i Etiopia, fredsprisvinnar Abiy Ahmed Ali, seier han har gitt hæren ordre om å angripe Mekele, regionhovudstaden i Tigray. Byen har 500.000 innbyggarar. Det er foreløpig ikkje klart kor langt vekke hæren står frå Mekele, melder AFP.

 • – Hindrar folk i å flykte til Sudan

  Den etiopiske hæren har blokkert ein av hovudvegane som folket frå regionen Tigray bruker for å ta seg inn i Sudan, seier flyktningar ved grensa torsdag ifølge Reuters. Konflikten mellom styresmaktene og opprørarar i Tigray braut ut 4. november.

 • Vil angripe Tigrays hovedstad

  Etiopias statsminister, fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali, sier han har gitt hæren ordre om å angripe regionhovedstaden i Tigray, Mekele, med en halv million innbyggere. Statsministeren ber innbyggere i området holde seg innendørs.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no