Demonstrasjoner i Etiopia
Foto: TIKSA NEGERI / Reuters

Uro i Etiopia

Oppsummert

Etiopiske myndigheter erklærte unntakstilstand etter at statsminister Hailemariam Desalegn trakk seg i februar 2018. Landet har vært preget av etnisk uro og demonstrasjoner. I mars ble Abiy Ahmed ny leder av regjeringspartiet og ny statsminister.

 • Ti drept av veibombe i Etiopia

  Ti personer ble drept og én såret da minibussen deres ble truffet av en veibombe i en urolig region vest i Etiopia, melder en lokal TV-stasjon. Eksplosjonen skjedde i grenseområdet mellom regionene Oromia og Benishangul-Gumuz.

 • Blodige angrep i Etiopia

  Minst 23 mennesker er drept i etnisk relatert vold i Etiopia de siste dagene, opplyser etiopisk politi. Angrepene i helgen var rettet mot minoritetsgrupper i områder nær hovedstaden Addis Abeba. Over 200 personer i forbindelse med voldsomhetene.

 • Etiopia: 800 pågrepet etter uro

  800 mennesker er pågrepet i Etiopia for å ha oppildnet til sosial uro og voldshandlinger, opplyser landets myndigheter. Det har vært uro flere steder i landet den siste uken, og flere er mistenkt for blant annet drap, landokkupasjon og ildspåsettelse.

 • Mange drept i uro øst i Etiopia

  Paramilitære styrker drepte i helgen minst 40 mennesker øst i Etiopia, opplyser lokale myndigheter til Reuters. Uroen langs grensene til provinsene Somali og Oromia har bakgrunn i etniske konflikter og har drevet nesten en million mennesker på flukt.

 • Flere drept i eksplosjon i Etiopia

  Flere mennesker er døde etter en eksplosjon under et folkemøte i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Eksplosjonen skjedde rett etter at den nye reformvennlige statsministere, Abiy Ahmed, var ferdig med å tale til tusenvis av mennesker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no