Demonstrasjoner i Etiopia
Foto: TIKSA NEGERI / Reuters

Uro i Etiopia

Oppsummert

Etiopiske myndigheter erklærte unntakstilstand etter at statsminister Hailemariam Desalegn trakk seg i februar 2018. Landet har vært preget av etnisk uro og demonstrasjoner. I mars ble Abiy Ahmed ny leder av regjeringspartiet og ny statsminister.

 • Blodige angrep i Etiopia

  Minst 23 mennesker er drept i etnisk relatert vold i Etiopia de siste dagene, opplyser etiopisk politi. Angrepene i helgen var rettet mot minoritetsgrupper i områder nær hovedstaden Addis Abeba. Over 200 personer i forbindelse med voldsomhetene.

 • Etiopia: 800 pågrepet etter uro

  800 mennesker er pågrepet i Etiopia for å ha oppildnet til sosial uro og voldshandlinger, opplyser landets myndigheter. Det har vært uro flere steder i landet den siste uken, og flere er mistenkt for blant annet drap, landokkupasjon og ildspåsettelse.

 • Mange drept i uro øst i Etiopia

  Paramilitære styrker drepte i helgen minst 40 mennesker øst i Etiopia, opplyser lokale myndigheter til Reuters. Uroen langs grensene til provinsene Somali og Oromia har bakgrunn i etniske konflikter og har drevet nesten en million mennesker på flukt.

 • Flere drept i eksplosjon i Etiopia

  Flere mennesker er døde etter en eksplosjon under et folkemøte i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Eksplosjonen skjedde rett etter at den nye reformvennlige statsministere, Abiy Ahmed, var ferdig med å tale til tusenvis av mennesker.

 • Eksplosjon på folkemøte i Etiopia

  Flere mennesker er skadet etter en eksplosjon under et folkemøte i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Den nye reformvennlige statsministere, Abiy Ahmed, talte på folkemøtet der flere tusen var samlet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no