Sårede etter terrorangrepet på en moské i Egypt bæres bort på bårer
Foto: AP

Uro i Egypt

Oppsummert

Radikale islamister står bak en rekke terrorangrep i Egypt. Særlig i Sinai har islamister som støttet tidligere president Morsi, gått til en rekke angrep mot sivilsamfunnet. President Sisi har sverget hevn og lover strenge straffer.

 • Nær 2000 pågrepet i Egypt

  Nesten 100 barn og unge er blant 1.915 mennesker som er pågrepet og fengslet i kjølvannet av helgens demonstrasjoner i Egypt, ifølge menneskerettsgruppe.

  Laster Twitter-innhold
 • 1000 arrestert i Egypt

  Over 1000 mennesker er arrestert i Egypt etter demonstrasjoner mot den sittende presidenten Abdel-Fattah al-Sisi. Det var demonstrasjoner i en rekke byer sist fredag. Siden 2013 har offentlige samlinger med mer enn 10 personer vært ulovlig i Egypt.

  Egypt
  Foto: Nariman El-mofty / AP
 • Pågripelser etter demonstrasjoner

  Egyptiske sikkerhetsstyrker har pågrepet flere hundre personer etter demonstrasjoner mot regjeringen, sier menneskerettsaktivister i landet. Hundrevis av demonstranter deltok i markeringer i flere byer i helgen med krav om at presidenten må gå av.

 • Rettighetsadvokat anholdt i Egypt

  Egyptiske myndigheter har anholdt en prisvinnende kvinnelig rettighetsadvokat som representerte flere pågrepne demonstranter i landet. Mathienour el-Massry ble anholdt idet hun forlot hovedkvarteret til den egyptiske sikkerhetstjenesten (SSI).

 • Egypt advarer journalister

  Egyptiske mediemyndigheter advarte journalister søndag om at de overvåker all dekning av demonstrasjonene mot president al-Sisi. I advarselen heter det blant annet at overvåkingen skal sikre at mediene forholder seg til profesjonelle koder.

Minst 54 drept i moske-angrep i Egypt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no