Egypt
Foto: Hassan Ammar / Ap

Uro i Egypt

Oppsummert

Sinai-halvøya i Egypt har vært rammet av en rekke drap og bombeangrep de siste månedene. President Sisi sier hele regionens stabilitet er truet av opprørsgrupper, og har erklært unntakstilstand i deler av Nord-Sinai.

 • Fem egyptiske soldater drept

  Fem egyptiske soldater er drept i et angrep på Sinai-halvøya. Ifølge det syriske militæret ble de drept av islamske fundamentalister. Flere hundre soldater og politimenn har blitt drept på Sinai de siste årene.

 • IS hevder de sto bak bombe i Kairo

  Terrorgruppa IS hevder i en uttalelse som er spredt på sosiale medier, at det var de som sto bak bombingen av en kirke i Kairo søndag. 25 mennesker ble drept.

 • Fire arrestert etter kirkebombing

  Fire personer er pågrepet etter at 24 mennesker ble drept i et en eksplosjon i et kapell ved Sankt Markus-katedralen i Kairo. Ifølge Egypts president var det et selvmordsangrep ut ført av en 22 år gammel mann, skriver Reuters.

 • Ukjent hvem som står bak

  Ingen har tatt på seg ansvaret for eksplosjonen i et kapell ved Sankt Markus-katedralen i Kairo der minst 25 mennesker ble drept og 35 såret. Eksplosjonen skjedde rett etter morgenmessen i 10-tiden søndag, men omstendighetene er uklare.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no