NRK Meny
Egypt
Foto: Hassan Ammar / Ap

Uro i Egypt

Oppsummert

Sinai-halvøya i Egypt har vært rammet av en rekke drap og bombeangrep de siste månedene. President Sisi sier hele regionens stabilitet er truet av opprørsgrupper, og har erklært unntakstilstand i deler av Nord-Sinai.

 • Trump vil gi Egypt militær hjelp

  President Donald Trump sier han helt sikkert vil gjenoppta amerikanske militær bistand til Egypt, melder Reuters. Under Barack Obama ble hjelpen stanset med henvisning til Egypt brutale behandling av tilhengere av den avsatte president Morsi.

 • 42 livstidsdommar i Egypt

  Ein egyptisk domstol har dømt 42 personar til fengsel på livstid i kjølvatnet av samanstøytane i Kairo i 2013 mellom tilhengjarar av Den muslimske brorskapen og tryggingsstyrkane. Minst 20 av dei 42 vart dømde in absentia.

 • FN fordømmer angrep i Egypt

  FNs sikkerheitsråd fordømmer terrorangrepet som drap 18 politimenn på Sinaihalvøya på måndag. – Vi kjem til å stå bak Egypt i møtet med terrortrusselen, skriv det amerikanske utanriksdepartementet i eit utsegn.

 • 18 egyptiske politimenn drept

  18 politifolk er drept i et angrep på en politikolonne på Sinaihalvøya, sier egyptiske tjenestemenn. Ytterligere sju politifolk ble såret i det blodigste angrepet på politistyrker i området på flere måneder. IS skal stå bak angrepet, melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no