NRK Meny
Sårede etter terrorangrepet på en moské i Egypt bæres bort på bårer
Foto: AP

Uro i Egypt

Oppsummert

Radikale islamister står bak en rekke terrorangrep i Egypt. Særlig i Sinai har islamister som støttet tidligere president Morsi, gått til en rekke angrep mot sivilsamfunnet. President Sisi har sverget hevn og lover strenge straffer.

 • Kjent blogger pågrepet i Egypt

  Den fremtredende bloggeren, journalisten og aktivisten Wael Abbas, som har dokumentert politivold og tortur i Egypt, er pågrepet. Han er det siste offeret for en ny bølge av pågripelser av regimekritikere i kjølvannet av valget tidligere i år.

 • 36 dømt til døden i Egypt

  En militærdomstol i Egypt har dømt 36 personer til døden for deres rolle i flere dødelige bombeangrep mot kirker. Minst 80 personer ble drept i angrepene, som rammet koptiske kirker i Kairo, Alexandria og Tanta i 2016 og 2017.

 • Bilbombe mot tryggingssjef

  Eksplosjonen i Alexandria i Egypt i dag var ei bilbombe retta mot tryggingssjefen i byen, melder nyheitsbyrået Reuters. Det er uklart om vedkommande vart råka i angrepet.

 • Ein død og tre skada i Egypt

  Ein person har mista livet og minst tre personar er skada etter ein eksplosjon i Alexandria i Egypt. Det melder tryggingskjelder til Reuters. Alexandria er Egypts nest største by. Nyheitsbyrået AFP seier det er snakk om ein bil som har eksplodert.

 • Eksplosjon i Alexandria

  Det har vore ein eksplosjon i Alexandria i Egypt, melder al-Jazeera. Eksplosjonen skjedde utanfor Tolip Hotel, seier augevitne. Nyheitsbyrået Al Arabiya seier at ein person er død og fleire er skadde. Dette er ikkje stadfesta av styresmaktene.

Minst 54 drept i moske-angrep i Egypt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no