Egypt
Foto: Hassan Ammar / Ap

Uro i Egypt

Oppsummert

Sinai-halvøya i Egypt har vært rammet av en rekke drap og bombeangrep de siste månedene. President Sisi sier hele regionens stabilitet er truet av opprørsgrupper, og har erklært unntakstilstand i deler av Nord-Sinai.

 • Egypt opphever en av Morsi-dommene

  En egyptisk domstol har opphevet en av to livstidsdommer mot landets styrtede president Mohamed Morsi. Han ble Egypts første folkevalgte president i 2012, men ble bare sittende i ett år og tre dager før han ble avsatt i et militærkupp.

 • Egypt benåder 82 fanger

  Egypts president har benådet 82 personer, blant dem en TV-vert og flere studenter som er blitt pågrepet under protester mot regimet, ifølge statlige medier. Det skal ikke være noen medlemmer av Det Muslimske Brorskap blant de benådede, skriver NTB.

 • Egypt devaluerer

  Myndighetene i Egypt har devaluert landets valuta med 48 prosent, melder nyhetsbyrået AP. Devalueringen av det egyptiske pundet er gjort for å tilfredsstille Det internasjonale pengefondets krav for å gi Egypt nye milliardlån.

 • Egypt vurderer kritisert protestlov

  Egypts president al-Sisi sier han kanskje vil revurdere loven som forbyr alle ikke-godkjente protester i landet. Loven ble innført i 2013 og har blitt brukt til å fengsle aktivister, skriver AFP. Al-Sisi kom med kommentaren under en ungdomskonferanse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no