NRK Meny
Sårede etter terrorangrepet på en moské i Egypt bæres bort på bårer
Foto: AP

Uro i Egypt

Oppsummert

Radikale islamister står bak en rekke terrorangrep i Egypt. Særlig i Sinai har islamister som støttet tidligere president Morsi, gått til en rekke angrep mot sivilsamfunnet. President Sisi har sverget hevn og lover strenge straffer.

 • Storaksjon mot opprørere i Egypt

  I Egypt er 16 militante opprørere drept og 34 er arrestert i en omfattende militær operasjon for å slå ned på radikale miljøer i landet. Over 60 ulike steder ble ransaket og ødelagt, opplyser Egypts militære til Reuters.

 • Egypt har innledet militæroffensiv

  Egypt har innledet en stor militæroffensiv mot det myndighetene kaller «terrorister, kriminelle elementer og organisasjoner», opplyser hæren i landet. Offensiven er blant annet rettet mot militante islamister med bånd til IS nord på Sinaihalvøya.

 • Avis: Israel bombet IS i Egypt

  I kampen mot IS har israelske fly, helikoptre og droner gjennomført over 100 angrep på Sinaihalvøya, med godkjennelse fra Egypt, skriver New York Times. Da Egypt ikke så ut til å klare kampen alene, satte israelerne inn en hemmelig luftoffensiv.

 • Menneskerettsadvokat frikjent

  Menneskerettsadvokat Mahienour el-Masry, ble i desember dømt til to års fengsel, for å ha deltatt i en ulovlig demonstrasjon, er nå blitt frikjent av en ankedomstol i Egypt. Hun kjemper for syriske og palestinske flyktningers rettigheter, melder Ap.

 • Fortsatt unntakstilstand i Egypt

  Egyptiske myndigheter forlenger unntakstilstanden i landet i tre måneder. Det melder det statlige nyhetsbyrået MENA. Unntakstilstanden ble innført i april i fjor etter at minst 45 mennesker ble drept i to bombeaksjoner mot ulike kirker.

Minst 54 drept i moske-angrep i Egypt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no