Sårede etter terrorangrepet på en moské i Egypt bæres bort på bårer
Foto: AP

Uro i Egypt

Oppsummert

Egypt har vært i unntakstilstand siden april 2017, da over 40 personer ble drept i angrep mot to kirker. Unntakstilstanden gir politiet utvidet fullmakt til å pågripe og holde folk fengslet, samtidig som ytrings- og forsamlingsfriheten er begrenset.

 • Opprettholder dommen mot aktivist

  Dommen på 15 års fengsel mot den egyptiske aktivisten og bloggeren Ahmed Douma opprettholdes. Det besluttet en ankedomstol i Kairo lørdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. Dommen kan ikke ankes. Douma var en ledende figur under folkeopprøret i 2011.

 • Avverget jihadist-angrep

  Egyptiske sikkerhetsstyrker har drept en gruppe jihadister i Nord-Sinai øst i landet. De er mistenkt for å stå bak planer om et angrep mot Eid-feringen som markerer slutten på Ramadan, det melder statlig tv lørdag. To offiserer ble såret i angrepet.

 • Forlenger unntakstilstand i Egypt

  Egypt har forlenget unntakstilstanden som har vart siden 2017, da over 40 ble drept i angrep mot to kirker. Dette betyr at politiet har utvidet fullmakt til å pågripe og holde folk fengslet, og at ytrings- og forsamlingsfriheten er begrenset.

 • Nettavis ransaket i Egypt

  Sikkerhetsstyrker ransaket søndag kontorene til den egyptiske nettavisen Mada Masr. Nettavisen skrev i forrige uke en kritisk artikkel om sønnen til president Abdel-Fattah al-Sisi. Avisens nyhetsredaktør ble pågrepet lørdag.

Tallet på døde i Egypt stiger etter terrorangrepet. NRKs Midtøsten-korrespondent Kristin Solberg er i Kairo.

Dødstallene stiger etter moskéangrep i Egypt – minst 27 barn blant de drepte

Minst 54 drept i moske-angrep i Egypt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no