Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

I hovedstaden Kinshasa er det voldelige protester mot president Joseph Kabila. Opposisjonen frykter at presidenten skal utsette presidentvalget i 2016 og forlenge sin egen periode. De siste dagene er over 50 mennesker drept i protester.

 • 25 sivile halshogd i Kongo

  Milits fra den etniske nande-gruppen i Kongo har angrepet og drept 25 sivile med machete øst i landet i og rundt landsbyen Kaghala. Det opplesere en representant for provinsguvernøren. Alle de drepte er hutuer.

 • FN: – Minst 101 drept i DR Kongo

  Minst 101 personer er ifølge FN drept etter at soldater angrep en militsgruppe DR Kongo, melder Reuters. 39 av de døde skal være kvinner. FN sier soldatene skjøt vilt da de så militsgruppen, som hovedsaklig var væpnet med macheter.

 • Flere titall drept i kamper i Kongo

  Minst 90 personer er drept i kamper mellom sikkerhetsstyrker og militssoldater i Kasai-provinsen i Kongo, ifølge lokalt Røde Kors.

 • – 56 drept av hæren i Kongo

  Hæren i DR Kongo skal ha drept minst 56 medlemmer av Kamwina Nsapu-militsen fredag. Militsgruppen skal ha vært ute etter å hevne sin døde leder. Det sier en opposisjonspolitiker og en aktivist fra området til nyhetsbyrået Reuters.

 • Opprørere inn i Kongo

  200 bevæpnede kongolesiske opprørere har krysset grensen fra nabolandet Uganda og tatt over en landsby øst i Kongo. De er møtt av hæren. Uganda og Rwanda er blitt anklaget for å støtte opprørerne, noe de selv avviser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no