Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

I hovedstaden Kinshasa er det voldelige protester mot president Joseph Kabila. Opposisjonen frykter at presidenten skal utsette presidentvalget i 2016 og forlenge sin egen periode. De siste dagene er over 50 mennesker drept i protester.

 • Eksplosjon i Goma

  Et barn ble drept og 31 personer ble såret da en granat eksploderte i byen Goma øst i DR Kongo tirsdag morgen, melder Reuters. Flere indiske FN-soldater skal være blant de sårede.

 • FN frykter stor uro i Kinshasa

  FN frykter omfattende uro i hovedstaden i Kongo etter at det ble kjent at presidentvalget blir utsatt til 2018. FN flytter 300 soldater fra den fredsbevarende styrken i øst til Kinshasa, der 49 mennesker ble drept i demonstrasjoner forrige måned.

 • Flere døde i sammenstøt i DR Kongo

  Minst ti personer har mistet livet i sammenstøt mellom hæren og ugandiske opprørere i DR Kongo. Det melder en aktivistgruppe, skriver AFP.

 • Utsetter Kongo-valg til 2018

  Lederen for valgkommisjonen i Den demokratiske republikken Kongo sier at presidentvalget trolig blir utsatt til desember 2018, ifølge Reuters. Opposisjonen frykter at president Kabila vil forlenge sin periode som utløper i år, i strid med grunnloven.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no