NRK Meny
Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

Situasjonen i DR er ustabil, med en rekke grupper som kriger mot hverandre øst i landet samt massiv motstand mot president Kabila som motsetter seg nyvalg.

 • AP: Mange overgrep fra FN-ansatte

  FN-soldater i Kongo er de tolv siste årene anmeldt for over 700 seksuelle overgrep, viser en undersøkelse utført av nyhetsbyrået AP. I alt er FN-soldater verden over anmeldt for 2.000 seksuelle overgrep i løpet av perioden.

 • Dødstal i DR Kongo stig

  34 flyktningar skal ha blitt drepne og over 100 menneske skadd då soldatar i Kongo begynte å skyte inn i ein folkemengde på fredag. Innanriksminister Josue Boji sa at soldatane hadde prøvd å spreie folkemengda med varselskot, men vart overvelda.

 • 18 burundiske flyktningar drepe

  Kongolesiske sikkerheitsstyrkar har drepe minst 18 burundiske flyktningar i ein flyktningleir aust i Kongo. Det oppstod konflikt over myndigheitene sine planar om å sende flyktningane heim, ifølge Reuters.

 • 7 millionar utan skulegang i Kongo

  Kampane i Kongo har hindra fleire hundre tusen born i å gå på skulen. Totalt er det 7,4 millionar born i Kongo som ikkje får skulegang ifølgje Flyktninghjelpen. 850 000 born er drivne på flukt det siste året som følge av kampane i Kasai-regionen.

 • Millioner på flukt i Kongo

  3,8 millioner mennesker er nå på flukt fra konflikt i Kongo, og det er nesten dobbelt så mange som for et halvt år siden, ifølge FN. – De trenger øyeblikkelig beskyttelse, slår George Okoth-Obbo i UNHCR fast, melder nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no