Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

Situasjonen i Kongo er ustabil, med en rekke grupper som kriger mot hverandre øst i landet. Siden 2016 er flere tusen drept og 1,4 millioner drevet på flukt i Kasai-regionen. Det er også voldelige, etniske konflikter vest i landet.

 • Over 1300 drept av milits i Kongo

  Væpnede militsgrupper drepte over 1300 mennesker i Kongo i årets første seks måneder, tre ganger så mange som i samme periode i fjor, ifølge FN. Blant de 1315 drepte, var det ifølge FNs menneskerettskontor 267 kvinner og 165 barn.

 • Nesten 800 sivile drept i Kongo

  Den beryktede Den islamistiske ADF-militsen har drept nesten 800 sivile øst i Kongo siden starten av fjoråret, , ifølge en rapport fra FNs forente menneskerettighetskontor UNJHRO i Kongo, som mener angrepene kan være forbrytelser mot menneskeheten.

 • Minst 20 drept i angrep i Kongo

  Minst 20 sivile ble drept i angrepene på to landsbyer i nordøstre DR Kongo i helgen, opplyser Reuters. Krigere fra ADF, som hevder å være tilknyttet IS, skal stå bak angrepet ifølge den kongolesiske hæren. Mer enn 200.000 er på flukt i landet.

 • Minst 20 drept i angrep i Kongo

  Minst 20 personer ble drept da en opprørsgruppe gikk til angrep i Beni øst i Kongo. Det ble først funnet 18 ofre i byen Apetina-Sana etter angrepet søndag kveld. Senere ble det funnet ytterligere to drepte, melder NTB.

 • Minst 18 drept i angrep i Kongo

  Minst 18 personer er drept av opprørere i et angrep i Beni øst i Kongo. Opprørsgruppen ADF sto bak angrepet, ifølge leder Donat Kibwana i Beni. Det østlige Kongo har i flere tiår vært herjet av ulike militante opprørsgrupper.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no