Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

Situasjonen i Kongo er ustabil, med en rekke grupper som kriger mot hverandre øst i landet. Siden 2016 er flere tusen drept og 1,4 millioner drevet på flukt i Kasai-regionen. Det er også voldelige, etniske konflikter vest i landet.

 • FN:300.000 på flukt fra etnisk vold

  Over 300.000 mennesker har de siste par ukene flyktet fra det nordøstlige Kongo etter at volden mellom ulike etniske grupper har blusset kraftig opp, melder FN. Ifølge lokale kilder er over 160 menneske drept så langt i juni.

 • Over 300.000 på flukt i Kongo

  Meir enn 300.000 menneske har flykta frå nordaust i Kongo sidan starten av juni på grunn av vald mellom ulike folkegrupper. Det opplyser FN, melder Reuters.

 • Angrep på Ebola-behandlingssenter

  Minst én politibetjent er drept i et angrep på et Ebola-behandlingssenter i Butembo øst i Kongo. Senteret ble også angrepet for en måned siden, og holdt stengt frem til denne uken. Denne gangen fortsetter arbeidet, skriver AFP.

 • 13 drept i fangeopprør i Kongo

  13 personer, blant dem to politibetjenter, ble drept da en rekke fanger forsøkte å rømme fra et fengsel i Tshikapa i Kongo. 60 innsatte lyktes i å rømme, men 16 ble i ettertid pågrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 • Harde kamper i Kongo

  Minst 22 mennesker er drept i kamper mellom soldater og en militsgruppe øst i DR Kongo. Det melder hæren i landet, ifølge nyhetsbyrået DPA. Opprørerne kjemper blant annet om kontroll over verdifulle mineralressurser i den østlige delen av landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no