Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

Situasjonen i Kongo er ustabil, med en rekke grupper som kriger mot hverandre øst i landet. Siden 2016 er flere tusen drept og 1,4 millioner drevet på flukt i Kasai-regionen. Det er også voldelige, etniske konflikter vest i landet.

 • 19 drept i Kongo-massakre

  Minst 19 personer er drept i en ny massakre nær byen Beni øst i Kongo, bekrefter en FN-kilde og en lokal tjenestemann. En beryktet militsgruppe beskyldes for å stå bak. Innbyggere mener FN-styrken ikke gjør nok for å beskytte dem.

  Røyk stiger opp fra FN-leiren i Beni i Kongo
  Foto: Al-hadji Kudra Maliro / AP
 • 13 drept i massakre i Kongo

  Minst 13 personer er drept i det som omtales som en massakre øst i Kongo. ADF-militsen beskyldes for å stå bak. En rekke voldshandlinger i nærheten av byen Beni den siste tiden har ført til kraftige protester i det sentralafrikanske landet.

 • FN starter etterforskning i Kongo

  En talsmann for FNs fredsbevarende styrker i Kongo opplyser at de starter intern etterforskning, etter at de har mottatt beivs på at et medlem av FN-styrken var ansavarlig for dødsfallet til en ung mann, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Amnesty kritiserer FN-styrker

  Amnesty International meiner at FNs fredsbevarande styrke svikter i oppdraget med å beskytte innbyggjaane i Aust-Kongo. Måndag vart basen til FN-soldatane nær Beni angripe. Protestane kom i kjølvatnet av drapet på åtte sivile søndag kveld.

 • Flere døde under opprør i Kongo

  I Kongo er nå 14 sivile drept som hevn for et militært angrep av opprørere i nabolandet Uganda. Det melder AFP. Det har i det siste vært uroligheter i området. Angrepene natt til lørdag øker antall drepte til rundt 30 personer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no