Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

Situasjonen i Kongo er ustabil, med en rekke grupper som kriger mot hverandre øst i landet. Siden 2016 er flere tusen drept og 1,4 millioner drevet på flukt i Kasai-regionen. Det er også voldelige, etniske konflikter vest i landet.

 • Angrep på Ebola-behandlingssenter

  Minst én politibetjent er drept i et angrep på et Ebola-behandlingssenter i Butembo øst i Kongo. Senteret ble også angrepet for en måned siden, og holdt stengt frem til denne uken. Denne gangen fortsetter arbeidet, skriver AFP.

 • 13 drept i fangeopprør i Kongo

  13 personer, blant dem to politibetjenter, ble drept da en rekke fanger forsøkte å rømme fra et fengsel i Tshikapa i Kongo. 60 innsatte lyktes i å rømme, men 16 ble i ettertid pågrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 • Harde kamper i Kongo

  Minst 22 mennesker er drept i kamper mellom soldater og en militsgruppe øst i DR Kongo. Det melder hæren i landet, ifølge nyhetsbyrået DPA. Opprørerne kjemper blant annet om kontroll over verdifulle mineralressurser i den østlige delen av landet.

 • Fant 50 massegraver i Kongo

  Det er funnet 50 massegraver vest i Kongo, opplyser FNs menneskerettskontor i landet. Funnen er en del av et granskingsarbeid FN utfører sammen med lokale myndigheter. Minst 890 mennesker ble drept i etnisk uro vest i Kongo i midten av desember.

 • 890 drept i Kongo-uro sier FN

  Minst 890 mennesker ble drept i etnisk uro vest i Kongo i midten av desember, ifølge FN. Sammenstøtene fant sted i fire landsbyer i provinsen Mai-Ndombe 16. til 18. desember. Opplysningene om antall drepte kommer fra troverdige kilder, ifølge FN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no