Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

Situasjonen i Kongo er ustabil, med en rekke grupper som kriger mot hverandre øst i landet. Siden 2016 er flere tusen drept og 1,4 millioner drevet på flukt i Kasai-regionen. Det er også voldelige, etniske konflikter vest i landet.

 • Minst 20 drept i angrep i Kongo

  Minst 20 personer ble drept da en opprørsgruppe gikk til angrep i Beni øst i Kongo. Det ble først funnet 18 ofre i byen Apetina-Sana etter angrepet søndag kveld. Senere ble det funnet ytterligere to drepte, melder NTB.

 • Minst 18 drept i angrep i Kongo

  Minst 18 personer er drept av opprørere i et angrep i Beni øst i Kongo. Opprørsgruppen ADF sto bak angrepet, ifølge leder Donat Kibwana i Beni. Det østlige Kongo har i flere tiår vært herjet av ulike militante opprørsgrupper.

 • 22 drept i Kongo

  22 mennesker er drept i et overfall over natten i byen Beni, øst i Kongo. De skal ha blitt hakket til døde av islamistiske opprørere. Det melder AFP. Medlemmer av de allierte demokratiske kreftene (ADF) skal ha drept de sivile med macheter.

 • 19 drept i Kongo-massakre

  Minst 19 personer er drept i en ny massakre nær byen Beni øst i Kongo, bekrefter en FN-kilde og en lokal tjenestemann. En beryktet militsgruppe beskyldes for å stå bak. Innbyggere mener FN-styrken ikke gjør nok for å beskytte dem.

  Røyk stiger opp fra FN-leiren i Beni i Kongo
  Foto: Al-hadji Kudra Maliro / AP
 • 13 drept i massakre i Kongo

  Minst 13 personer er drept i det som omtales som en massakre øst i Kongo. ADF-militsen beskyldes for å stå bak. En rekke voldshandlinger i nærheten av byen Beni den siste tiden har ført til kraftige protester i det sentralafrikanske landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no