NRK Meny
Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

Situasjonen i Kongo er ustabil, med en rekke grupper som kriger mot hverandre øst i landet samt massiv motstand mot president Joseph Kabila. Siden 2016 er flere tusen drept og 1,4 millioner drevet på flukt i Kasai-regionen.

 • Anklages for krigsforbrytelser

  Regjeringssoldater og milits som kjemper mot hverandre i Kasai-regionen i DR Kongo har begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, slår FN-granskere fast. Begge sider anklages for å ramme sivile på «systematisk og omfattende vis».

 • Kongo: – 13 mill. trenger nødhjelp

  Antall mennesker som trenger nødhjelp i Kongo, har doblet seg siden 2014, ifølge Flyktninghjelpen. Fredag skal det holdes en internasjonal giverlandskonferanse for Kongo i Genève. Ifølge organisasjonen bør dagens støtte firedobles, skriver NTB.

 • Forlenger FN-nærvær i Kongo

  FNs største og dyreste fredsbevarende styrke vil bli værende i Kongo, som skal holde et lenge utsatt presidentvalg. Det besluttet FNs sikkerhetsråd natt til onsdag. I desember ble 15 FN-soldater drept og 53 såret i et angrep mot en FN-base i landet.

 • Minst 40 drepne i Kongo

  Nordaust i Den demokratiske republikken Kongo er minst 40 menneskje drepne i fleire landsbyar i Itur-provinsen, ifølgje nyheitsbyrået Reuters. Området har lenge vore råka av kampar mellom ulike etniske grupper. Styresmaktene trur dødstala kan stiga.

 • Nye kamper i Kasai-regionen i Kongo

  Minst 14 militskrigere og én soldat er drept i nye kamper i den urolige Kasai-regionen i Kongo, ifølge en lokal leder. Volden i Kasai brøt ut etter at en stammeleder kjent som Kamwina Nsapu, ble drept i august 2016.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no