Protester i Kinshasa i DR Kongo
Foto: John Bompengo / Ap

Uro i DR Kongo

Oppsummert

I hovedstaden Kinshasa er det voldelige protester mot president Joseph Kabila. Opposisjonen frykter at presidenten skal utsette presidentvalget i 2016 og forlenge sin egen periode. De siste dagene er over 50 mennesker drept i protester.

 • Opprørere inn i Kongo

  200 bevæpnede kongolesiske opprørere har krysset grensen fra nabolandet Uganda og tatt over en landsby øst i Kongo. De er møtt av hæren. Uganda og Rwanda er blitt anklaget for å støtte opprørerne, noe de selv avviser.

 • Minst 15 drept i DR Kongo

  – Sammenstøt mellom de etniske gruppene Bantu og Pygme har etterlatt 15 drepte, 37 skadde og 65 nedbrente hus, sier Paul Kwanga til AFP. Han er biskop i byen Manono, sørøst i DR Kongo. Det har vært en rekke etniske konflikter i området tidligere.

 • Avtale om nyvalg i DR Kongo

  De politiske partiene i DR Kongo har inngått en avtale som innebærer at det blir holdt valg innen slutten av 2017. Ifølge avtalen skal president Joseph Kabila gå av etter at valgene er arrangert. President Kabila skulle ha gått av 20. desember i år.

 • Kongos president skal gi seg

  De politiske partiene i Kongo skal være enige om en avtale som innebærer at president Joseph Kabila skal gå av og at det holdes valg i løpet av 2017. Avtalen innebærer at han ikke kan endre grunnloven for å ta en tredje periode, ifølge Reuters.

 • 13 sivile drept av milits i Kongo

  En milits fra folkegruppen Nande har drept 13 sivile fra folkegruppen Hutu i den kongolesiske provinsen Nord-Kivu. Det opplyser en lokal tjenesteperson. Forrige torsdag ble 13 medlemmer av Nande-folket drept av en hutumilits i samme område.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no