Kvinne med rødmalte hender i protestmarsj i Chile
Foto: MARTIN BERNETTI / NTB Scanpix

Uro i Chile

Oppsummert

På fire uker er 29 mennesker døde i voldsomme protester i Chile. En ny grunnlov er et av hovedkravene. President Sebastian Pinera fordømte søndag politiets bruk av makt.

 • Dødstallet i Chile øker

  Dødstallet i protestdemonstrasjonene i Chile har steget til 29 etter at enda en demonstrant døde, melder AFP. Menneskerettighetsinstituttet INDH meldte om dødsfallet under fredagens protest på Plaza Italia i Santiago.

 • Legg fram ny lov i Chile

  Presidenten i Chile, Sebastián Piñera, foreslår ein ny lov for å beskytta politiet mot demonstrantar. Han la fram loven tre dagar etter at FN skulda chilensk politi for alvorlege overgrep mot demonstrantar under protestar mot regjeringa sin politikk.

 • Politiet i Chile med grove overgrep

  Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch seier politiet i Chile står bak overdriven bruk av makt og seksuelle overgrep. Rapporten kjem etter at organisasjonen i førre veka besøkte Chiles hovedstad Santiago etter uroa i landet.

 • Chiles president dropper klimamøte

  Presidenten i Chile, Sebastián Piñera, kommer ikke til det store klimamøtet som ble flyttet fra Chile til Spania. Chiles miljøministeren Carolina Schmidt bekreftet i Madrid onsdag at Piñera holder seg i hjemlandet for å håndtere situasjonen der.

 • Vil etterforske politiet i Chile

  Politiet i Chiles kan ha brutt reglene i møte med demonstrasjonene som har preget landet den siste måneden, sier president Sebastián Piñera. Han lover at påtalemyndigheten skal undersøke om politiet har krenket menneskerettighetene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no