NRK Meny
Opptøyer i Burundi
Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters

Uro i Burundi

Oppsummert

Burundi har vært rammet av voldsomme opptøyer etter at president Pierre Nkurunziza erklærte at han vil stille til valg for en tredje periode. Opposisjonen mener det er lovstridig.

 • Burundi nekter samarbeid med ICC

  Burundis regjering avviser alt samarbeid med Den internasjonale straffedomstolen (ICC) under etterforskningen av mulige krigsforbrytelser i landet. ICC varslet torsdag at den vil etterforske den politiske volden i Burundi.

 • Burundi trekker seg fra ICC

  Burundi trekker seg som første land fra Den internasjonale straffedomstolen (ICC), melder AP. En talsmann for ICC bekrefter at utmeldingen får effekt fredag, ett år etter at det østafrikanske landet meldte fra til FNs generalsekretær.

 • FN kritiserer Burundi

  I en rapport som ble lagt fram av FN på mandag, anklages Burundis etterretningstjeneste, forsvaret, politiet og elementer i regjeringspartiet for å stå bak drap, bortføringer, tortur, seksuelle overgrep og vilkårlige arrestasjoner.

 • Strid om Burundi-konferanse i Oslo

  Flere av arrangørene og innlederne trekker seg fra neste ukes Burundi-konferanse ved Universitetet i Oslo, fordi opposisjonen i det sentralafrikanske landet ikke er representert, skriver Vårt Land.

 • Opposisjonsleder pågrepet

  En av de få gjenværende opposisjonslederne i Burundi, Gervais Niyongabo, er pågrepet, anklaget for å true landets sikkerhet. Han er leder for opposisjonspartiet Fedes-Sangira.

Minst to personer ble drept da det torsdag brøt ut nye gatekamper i Burundis hovedstad Bujumbura'

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no