President Abdelaziz Bouteflika
Foto: Ramzi Boudina / Reuters

Uro i Algerie

Oppsummert

Algeries president Abdelaziz Bouteflika (82) går av, melder det statlige nyhetsbyrået APS. Det nordafrikanske landet har siden februar vært rystet av store demonstrasjoner mot Bouteflikas regime.

 • Protester 21 uke på rad

  Titusener protesterte i dag igjen i Algerie. Protestene, som har pågått i 21 uker, er rettet mot algeriske styringsmakter. Under dagens protest skal en av protestantene uten hell ha forsøkt å sette fyr på seg selv.

 • Demonstrasjoner i Algerie

  Algeriske borgere tar i dag til gatene. De ønsker et nytt styre i landet, men feirer også frigjøringen fra Frankrike. Demonstrasjonene mot regjeringen har pågått i 20 uker, men ventes å tilta i styrke i dag ettersom det også er landets nasjonaldag.

 • Tidligere ministre fengslet

  I Algerie er den tidligere transportministeren varetektsfengslet, mistenkt for korrupsjon. Den tidligere statsministeren sitter også i varetekt. Tidligere i år brøt det ut store demonstrasjoner med krav om at korrupte ledere må avsettes og straffes.

 • Tidligere statsminister fengslet

  I Algerie er tidligere statsminister Ahmed Ouyahia pågrepet, mistenkt for korrupsjon. Høyesterett har bestemt at Ouyahia skal varetektsfengsles. Tidligere i år brøt det ut store demonstrasjoner med krav om at korrupte ledere må avsettes og straffes.

 • Startar dialog for val i Algerie

  I Algerie ventar folk framleis på eit nytt val etter at Abdelaziz Bouteflika gjekk av som president i vinter. Regimet utsette valet til stor motstand, men varslar i dag at dei skal starte ein inkluderande dialog med mål om eit nytt val 4. juli.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no