Soldat holder vakt i Kabul
Foto: OMAR SOBHANI / Reuters

Uro i Afghanistan

Oppsummert

Taliban og IS har trappet opp angrepene mot både sivile og militære mål i Afghanistan. Flere hundre mennesker er drept i en rekke selvmordsangrep i mange deler av landet.

 • Ti sivile drept i veibombe

  Ti sivile, blant dem fire kvinner og ett barn, er drept av en veibombe sørøst i Afghanistan. Seks andre, blant dem tre kvinner, ble såret da minibussen de satt i ble rammet, opplyser innenriksdepartementet i landet, ifølge nyhetsbyrået AP.

 • Flere afghanere er redde

  74,5 prosent av afghanerne sier at de alltid, ofte eller noen ganger frykter for egen sikkerhet. Det er en økning på 3 prosentpoeng fra 2018. Det går frem en av undersøkelse som baserer seg på 17.812 intervjuer.

 • Minst 20 drept i Afghanistan

  Minst 20 er drept og mer enn 12 såret i flere angrep i Takhar- og Kunduz-provinsene nord i Afghanistan, ifølge lokale tjenestemenn. Taliban tok kontrollen over distriktet for to måneder siden, før afghanske styrker gjentok kontrollen igjen.

 • 15 drept av landmine i Afghanistan

  15 sivile ble drept, deriblant åtte barn, da en bil kjørte på en landmine nord i Afghanistan onsdag, melder nyhetsbyrået AFP. Taliban beskyldes for å stå bak angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no