NRK Meny
Selvmordsaksjon i Kabul

Uro i Afghanistan

Oppsummert

Taliban og IS har trappet opp angrepene i Afghanistan. Flere hundre mennesker er drept i ulike angrep i landet den siste tiden.

 • Selvmordsangrep i Kabul

  Minst ti personer er drept i et selvmordsangrep nær et departement i Kabul, opplyser politiets talsmann Hashmat Stanikzai, ifølge nyhetsbyrået AFP. Så langt har ingen tatt på seg ansvaret for søndagens angrep.

 • FN: Sivile drept i Afghanistan

  Rekordmange sivile ble drept i årets første halvår i Afghanistan, viser tall fra FN. 1.692 sivile ble drept i årets første seks måneder, det høyeste tallet siden FN begynte å føre statistikk over sivile tap i 2009.

 • Minst 26 drept i Taliban-angrep

  Minst 26 medlemmer av de afghanske sikkerhetsstyrkene er blitt drept under Taliban-angrep mot kontrollposter i to provinser, opplyser tjenestemenn, ifølge DPA. Angrepene skjedde fredag i den vestlige Farah-provinsen og Ghazni-provinsen i sørøst.

 • USA-soldat drept i Afghanistan

  En amerikansk soldat ble drept i kamp øst i Afghanistan torsdag. Han er den andre amerikanske soldaten som er drept i landet på en uke. Tidligere torsdag ble minst 30 afghanske soldater drept nord i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no