Store protester i Tunisia
Foto: FATHI NASRI / AFP

Unntakstilstand i Tunisia

Oppsummert

Unntakstilstanden i Tunisia er forlenget for 3. gang etter et selvmordsangrep mot presidentens livgarde i november i fjor. Unntakstilstanden betyr at president Beji Caid Essebsi får utvidet makt til blant annet å forby forsamlinger.

 • Tunisia forlenger unntakstilstand

  Unntakstilstanden i Tunisia forlenges med tre måneder etter et selvmordsangrep i hovedstaden der tolv mennesker ble drept i november i fjor. Unntakstilstanden betyr at president Beji Caid Essebsi får utvidet makt til blant annet å forby forsamlinger.

 • Tunisia frykter destabilisering

  Tunisia frykter økt destabilisering etter at 45 personer er drept i harde kamper mellom sikkerhetsstyrker og ytterliggående islamister i grensebyen Ben Guerdan, like ved Libya. Blant de drepte var ti medlemmer av sikkerhetsstyrkene og syv sivile.

  Laster Twitter-innhold
 • Minst 26 drept i Tunisia

  Minst 26 personer, blant dem 21 militante, hvor av de fleste skal være IS-soldater, er drept etter et væpnet sammenstøt i en tunisisk by like ved grensen til Libya, melder det tunisiske innenriksdepartementet.

  Laster Twitter-innhold
 • Minst 16 drept i kamper i Tunisia

  Minst ti ytterliggående islamister er drept, én soldat og fem sivile er drept i et sammenstøt i en tunisisk by like ved grensen til Libya, opplyser det tunisiske forsvaret.

 • Tunisia forlenger unntakstilstand

  Tunisiske myndigheter sier de forlenger unntakstilstanden med en måned, melder nyhetsbyrået AFP. Det nordafrikanske landet har vært i unntakstilstand siden et selvmordsangrep som IS hevder å stå bak tok livet av 12 presidentvakter i november.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no