NRK Meny
Helleristning
Foto: Privat

Unesco og verdensarven

Oppsummert

Norge skal de neste fire årene være med i komiteen som vedtar hvilke nye områder som skal føres opp på Unescos verdensarvliste. Norge har i dag åtte områder på listen, og vil ikke fremme nye nominasjoner så lenge Norge er medlem av komiteen.

 • Norge inn i Verdensarv-komité

  Norge skal de neste fire årene være med i komiteen som vedtar hvilke nye områder som skal føres opp på Unescos verdensarvliste. Norges delegasjon til komiteen skal ledes av riksantikvar Jørn Holme og fagdirektør Berit Lein i Miljødirektoratet.

 • Ølkultur og rumba UNESCO-liste

  Cubas rumbadans og Belgias sprudlende ølkultur er kommet inn på UNESCOs liste for immateriell kulturarv. FN-organet skriver i sin avgjørelse, som ble dedisert Fidel Castro, at den cubanske rumbadansen framkaller «sensualitet og glede», ifølge AFP.

 • Corbusier del av verdens kulturarv

  Arbeidene til den sveitsiske arkitekten Le Corbusier er satt på Unescos liste over verdens kulturarv. Blant de 17 arbeidene på listen er den indiske byen Chandigarh hvor Corbusier var ansvarlig for byplanarbeidet.

 • Rjukan kan komme på UNESCOs liste

  UNESCOs rådgivende organ, ICOMOS, anbefaler at Hydros industrieventyr på Rjukan og Notodden kommer inn på listen over verdens kulturarv. Det går fram av en innstilling som Klima- og miljødepartementet og Riksantikvaren har mottatt, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no