NRK Meny
Ulykke i Vøringsfossen
Foto: NRK

Ulykke i Vøringsfossen

Oppsummert

Søndag ettermiddag omkom en russisk kvinne i 50-årene etter at hun falt fra Vøringsfossen i Eidfjord kommune i Hordaland. Politiet fikk inn melding like før klokken halv tre søndag ettermiddag, og like før klokken fire meldte politiet at kvinnen er omkommet. Omstendighetene rundt ulykken er foreløpig ikke kjent. Pårørende er varslet.

  • – Ulykkesstedet må sikres

    – Jeg håper at man nå kan komme i gang med sikring av området, slik at vi kan unngå slike ulykker i framtiden, ordfører i Eidfjord kommune, Anved Johan Tveit til NTB. Det er fortsatt ukjent hvor den russiske kvinnen i 50-årene falt fra. – Det er veldig trist og tragisk, og mine tanker går til de nærmeste, sier han.

  • Uvisst hvor kvinnen falt fra

    Kvinnen som omkom i Vøringsfossen tidligere i dag var en russisk kvinne i 50-årene. Ifølge politiet tyder det på det har skjedd en ulykke. – Hun var ikke alene da hun falt. Foreløpig vet vi ikke hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til NTB.

  • Jobber med å hente ut kvinnen

    Mye vind i området og vanskelig terreng gjør redningsarbeidet vanskelig for å få hentet ut den omkomne kvinnen som falt i den 182 meter høye Vøringsfossen. – Vi setter inn et Sea King-helikopter i 17-tiden. Kvinnen ligger i et trangt område, forteller redningsleder Olav Våge til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no