NRK Meny

Ulvejakt

  • Jegerforbundet i Värmland er skuffet over at ulvejakten i Sverige er stanset. Etter klager fra tre miljøorganisasjoner er jakten stoppet inntil Forvaltningsretten har behandlet spørsmålet. Jegerforbundets Gunnar Glöersen etterlyser en tydelig, forutsigbar og rettferdig rovdyrpolitikk, melder Sveriges Radio Värmland.

  • Ulvejakten i Sverige blir stanset inntil en klage fra miljøvernere er behandlet i retten. Det er Naturskyddsforeningen, Rovdjursforeningen og Verdens Naturfond (WWF) som klaget formelt på jakten, og onsdag kveld avgjorde retten at jakten skal stanset inntil videre. Jakten startet fredag 1. februar og skulle gå til 17. februar. Det er åpnet for at 16 ulver kunne skytes. I dagene som er gått er det skutt minst tre ulver.

  • Den svenske øko-turismeforeningen hevder at ulvejakten går ut over turismen i Värmland. To arrangører av ulve-turisme i Bergslagen har nå måttet avlyse arrangementer med påmeldte gjester. Foreningen reagerer spesielt på at beslutningen om jakt ble tatt på kort varsel, melder SVT Värmland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no