Minst ni ulver vandret forbi et viltkamera i Kynna-reviret i Hedmark 12. oktober.
Foto: Viltkamera Nina.no

Ulv i Norge

Oppsummert

Regjeringen har bestemt at 29 ulver skal felles i vinter. Tre av dem innenfor ulvesonen, i Slettås-flokken. Den siste tiden har det vært demonstrasjoner med storstilt oppmøte både for og mot ulv.

 • Færre ulver i Norge

  I vinter ble det registrert 103-106 ulver i Norge, opplyser Rovdata. Det er en negang fra vinteren før da det ble registret 115 -116 ulv. De aller fleste ble observert innen ulvesonen i Sørøst-Norge, mens åtte enslige ulver ble påvist utenfor.

 • Sau drept av ulv

  En sau er drept av ulv i Hyllestad i Sogn og Fjordane. Det opplyser Statens naturoppsyn til avisa Firda. Rovviltansvarlig Rein Arne Golf sier de er helt sikre på at sauen er drept av ulv. Han frykter at ulven vil gjøre mere skade i sommer.

 • Hundre ulver i Norge

  Det er så langt i vinter påvist mellom 99 og 102 ulver innenfor Norges grenser. 64 til 66 av dem er kun påvist i Norge, viser foreløpige tall fra Rovdata. De aller fleste ulvene er registrert i fylkene Hedmark, Akershus og Østfold.

 • Rundt 100 ulver i Norge

  Årets ulvetelling påviste rundt 100 ulver i Norge. 64-66 av disse var kun i Norge. Det er påvist fem helnorske revir. 17 av ulvene er registrert døde i perioden.

 • Ekstra ulvekvote

  Klima- og miljødepartementet opprettholder vedtaket til rovviltnemndene i region 4 og 5 om ekstra kvote for lisensfelling av inntil fire ulver utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus. Det er departementet som skriver dette på regjeringen.no.

  Ulv skutt i Stor-Elvdal
  Foto: SNO

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no