Ulv på Langedrag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ulv i Norge

Oppsummert

Norsk rovdyrpolitikk har lenge ført til opphetet stemning, særlig blant bønder og i distriktene. Det er sterke meninger både for og mot ulv. Klima- og miljødepartementet kritiseres for ikke å ha gode nok planer for balansen mellom rovdyr og beitedyr.

 • Elgjeger dømt til fengsel

  En jeger er dømt til ubetinget fengsel i 75 dager for å ha skutt en ulv i Gudbrandsdalen to dager før lisensjakten begynte. Mannen var på elgjakt. Ifølge Nationen er mannen fratatt retten til å drive jakt og fangst i tre år.

 • Frykter flere lam er drept av ulv

  Fredag eller lørdag ble to lam drept av ulv i Hægebostad, ifølge Fædrelandsvennen. Rovviltkonsulent Audun Rossevatn for Statens Naturoppsyn i Hægebostad tror sauebønder må forberede seg på flere døde dyr i området.

  Ulv på Langedrag.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Minst fire ulvevalper i Rømskog

  Bilder fra et privat viltkamera viser at det er født minst fire ulvevalper i Rømskogreviret i år. Det skriver Statens Naturoppsyn i en pressemelding. Rømskogreviret ble etablert vinteren 2016/2017, og valper ble første gang dokumentert i reviret i 2018.

 • Gir fellingstillatelse på ulv

  Fylkesmannen i Agder gir skadefellingstillatelse på en ulv i Lyngdal, Kvinesdal, Hægebostad og Åseral kommuner. Ifølge Lister24 oppdaget en sauebonde bitemerker etter rovdyr på sau som lå hardt skadet eller var døde på heia mellom Eiken og Kvinesdal.

  Ulv på Langedrag.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no