Ulver skutt i Rendalen
Foto: Statens naturoppsyn

Ulv i Norge

Oppsummert

Klima- og miljødepartementet opprettholder vedtaket om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen. I vinter kan inntil 26 ulver bli skutt.

 • Avviser at forslaget bryter avtaler

  MDG er skremt av Aps kurs i ulvepolitikken, og hevder den kan føre til brudd på internasjonale avtaler. Runar Sjåstad (Ap), som sitter i energi- og miljøkomiteen, avviser anklagene. – Jeg syns hun overreagerer i forhold til hva vi har foreslått.

 • Kritiserer Aps ulveforslag

  MDGs Une Aina Bastholm er skremt av Aps kurs i ulvepolitikken. Lovforslaget kan føre til at Norge bryter internasjonale avtaler, mener hun. Ap vil endre naturmangfoldloven slik at bestandsmålet Stortinget har satt i praksis blir et maksimumsmål.

 • Varsler søksmål ulvefelling

  Hvis Stortinget vedtar å skyte ulvene i Mangen og Rømskog, vil dyrevernorganisasjonen NOAH saksøke staten, skriver NTB. Miljøkomiteen på Stortinget avgir idag innstilling i saken, om å instruere regjeringen i skyting av ulvene i de to flokkene.

 • Påvist opp mot 96 ulver

  Det er påvist opp mot 96 ulver i Norge. Det viser en ny kartlegging Høgskolen Innlandet har gjort på oppdrag fra Rovdata. De aller fleste ulvene er funnet i fylker med ulvesone. Det vil si Innlandet, Oslo og Viken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no