NRK Meny
Ulv på Langedrag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ulv i Norge

Oppsummert

Regjeringa vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulvar utanfor ulvesona. 12 av desse kunne fellast i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark. 21. november vann Verdas naturfond (WWF) fram i ei rettssak og fekk stansa årets ulvejakta mellombels.

 • WWF saksøker staten igjen

  Verdens naturfond saksøker staten for andre gang på få uker. Miljøorganisasjonen viser til at de fikk stanset jakten på en gruppe ulver tidligere i høst, men at Klima- og miljødepartementet i etterkant har fattet et nytt jaktvedtak på de samme ulvene

 • Borch varsler kamp om ulvevedtak

  Sandra Borch i Senterpartiet varsler at partiet ikke vil gi seg i saken om ulvevedtaket og den fredede Slettåsflokken, og sier til NTB at klima- og miljøminister Vidar Helgesen «overkjører» Stortingets rovdyrforlik.

  Senterpartiets landsmøte 2017.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Mener regjeringen utfordrer loven

  Venstres nestleder Ola Elvestuen tror ikke Vidar Helgesens (H) ulvevedtak vil holde i retten, og sier at regjeringen «utfordrer loven» med det nye vedtaket. MDGs Per Espen Stoknes frykter at vedtaket vil bety slutten for ulv i Norge. Det melder NTB.

 • Bondelaget fornøyd med ulvevedtak

  Norges Bondelag er fornøyd med regjeringas nye ulvevedtak, melder NTB. – Jeg håper vedtaket vil føre til at vi kommer i gang med jakt i beiteprioriterte områder og i ulvesonen så fort som mulig, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no