Minst ni ulver vandret forbi et viltkamera i Kynna-reviret i Hedmark 12. oktober.
Foto: Viltkamera Nina.no

Ulv i Norge

Oppsummert

Regjeringen har bestemt at 29 ulver skal felles i vinter. Tre av dem innenfor ulvesonen, i Slettås-flokken. Den siste tiden har det vært demonstrasjoner med storstilt oppmøte både for og mot ulv.

 • Ulvedrapsdømt krever gjenopptakelse

  Mannen som er dømt for å ha skutt den såkalte Trysil-ulven, krever saken sin gjenopptatt. Han viser til dokumenter om at en svensk dyrepark fikk fire ulvevalper fra Russland og at disse skulle settes ut i Sverige, melder TV 2.

 • Nytt møte om ekstra ulvekvote

  Tirsdag skal rovviltnemndene i Hedmark, Østfold, Oslo og Akershus vurdere sitt vedtak om å utvide fellingskvoten utenfor ulvesonen med fire ulver, skriver Nationen. Naturvernforbundet og WWF har klaget på vedtaket fra januar.

 • Ny ulvefamilie på Juvberget

  En ulvehann og en tispe fra ulike grenserevir har funnet sammen og dannet en ny ulvefamilie på Juvberget nær svenskegrensen. De to fant sammen etter at de mistet hver sin make, viser en ny rapport fra Rovdata.

 • Reagerer på nytt ulvevedtak

  Naturvernforbundet klager på rovviltnemndenes vedtak om å felle ytterlige fire ulver utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus. Forbundet mener det ikke finnes faglig eller jurdisk grunnlag for kvoten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no