NRK Meny
Ulvehannen i Østmarka
Foto: Vidar Tveterhagen

Ulv i Norge

Oppsummert

I alt 22 av de tillatte 42 ulvene er så langt felt i vinterens ulvejakt på Østlandet. WWF har saksøkt staten for å stanse jakta, men tapte i Oslo tingrett. Et søksmål om hele ulveforvaltningen skal opp i april.

 • Sp: – Spill for galleriet

  Terje Halleland (Frp) ber Stortinget evaluere rovdyrforliket som han mener tar for mye hensyn til rovdyrene på bekostning av beitenæringen. – Spill for galleriet, sier Sandra Borch til NTB. Som påpeker at Frp ikke ville ha en evaluering tidligere.

 • Fellingstillatelse på ulv

  Fylkesmannen har gitt fellingstillatelse på en ulv som ble fotografert ved 12-tiden fredag. Tillatelsen gjelder fra i dag frem til 18. mai. Fellingsområdet er Nannestad, Gjerdrum, Eidsvoll vest for E6, Nittedal, Lunner og Gran kommuner øst for Rv4.

 • Rena-pensjonist forsvarer ulven

  Tore Hauge (63) fra Rena i Østerdalen, midt i ulvens kjerneområde, skal forsvare ulvens rett til å leve i retten i Oslo tingrett. WWF Norge har innkalt Hauge som vitne i rettssaken mot Staten om forsvarlig ulvejakt, som pågår denne uken, ifølge NTB.

 • Ulvemarkering før rettssak

  Flere demonstranter har møtt opp i forbindelse med rettssaken Verdens naturfond (WWF) har reist mot norsk ulveforvaltning. Saken starter i dag i Oslo tingrett.

  Ulvemarkering
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Ulvesøksmål i Oslo Tingrett

  Klokka 9 starter behandlingen av ulvesøksmålet som er anlagt av WWF Verdens Naturfond. Søksmålet gjelder de 42 fellingstillatelsene som Klima- og miljødepartementet ga for vinterens jakt. WWF mener at antallet bryter med flere lover og konvensjoner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no