Hopp til innhold
Politiet kontrollerer ulovlig verksted
Foto: Politiet

Ulovlige bilverksteder

Oppsummert

Politikontroller og undersøkelser som Vegvesenet har gjort, viser at det er over 500 ulovlige bilverksteder i Norge. Dette er verksteder som ikke har lov til å ta imot kunder eller gjennomføre reparasjoner.

 • Over 500 ulovlige bilverksteder

  Statens Vegvesen mener det er over 500 ulovlige bilverksteder i landet, og har skjerpet kontrollen. I fjor ble 45 verksteder anmeldt etter en landsdekkende aksjon. Vegvesenet mener problemet er en fare for trafikksikkerheten.

 • Gjør biler til dødsfeller

  Ulovlige bilverksteder kan gjøre biler til potensielle dødsfeller. Ofte står det kriminell virksomhet bak, og de ødelegger for de som driver lovlig. Statens Vegvesen har avdekket 500 bilverksteder som driver ulovlig.

  Ulovlig reparasjon med tørkestativ
  Foto: Statens vegvesen/NRK
 • 500 ulovlige verksteder avslørt

  Undersøkelser som Vegvesenet har gjort, viser at det er over 500 ulovlige bilverksteder i Norge. Dette er verksteder som ikke har lov til å ta imot kunder eller gjennomføre reparasjoner.

 • Bøtelagt for ulovlig bilverksted

  To personer har fått bøter på 50.000-100.000 kr for å drive ulovlige bilverksteder i Telemark. Seksjonsleder Einar Eskilt i Statens Vegvesen frykter for trafikksikkerheten hvis bileiere bruker verksteder uten godkjent utstyr og fagfolk:

 • Omfattende vegvesen-aksjon

  De siste to dagene har Statens vegvesen aksjonert mot det de omtaler som ulovlige verksted. I alt 16 verksted i Nord-Norge er blitt kontrollert, tre av dem er anmeldt for ulovlig verksteddrift. I Nordland er verksteder i Vestvågøy, Bodø, Meløy, Sandnessjøen, Alstahaug og Brønnøy kontrollert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no