NRK Meny
Peter Madsen og Kim Wall på Nautilus
Foto: RITZAU FOTO

Ubåteier tiltalt for drap

Oppsummert

Den danske oppfinneren Peter Madsen er tiltalt for drapet på den svenske journalisten Kim Wall og kan få livstid i fengsel. Madsen er også tiltalt for seksuallovbrudd og for å ha partert kroppen til den avdøde kvinnen og spredt den i sjøen.

 • Nordmann sov i Madsens ubåt

  Stavangermannen Michael Youget besøkte Peter Madsen for å hjelpe ham med rakettplanene hans, og sov i ubåten hans tre dager før den svenske journalisten Kim Wall forsvant, skriver VG. Youget sier han tok bilder som er overlevert politiet.

 • Madsen-tiltalen: Bandt fast Wall

  Ifølge tiltalen mot ubåtkapteinen Peter Madsen, som NRK har fått tilgang til, bandt Madsen den svenske journalisten Kim Wall fast med strips på hodet, armer og ben før han drepte henne.

 • Madsen tiltalt for drap på Kim Wall

  Danske Peter Madsen er tiltalt for overlagt drap på journalisten Kim Wall, opplyser dansk politi. Madsen er også tiltalt for likskjending og andre seksuelle forhold enn samleie mot Wall, opplyser politiet i København i en pressemelding tirsdag.

 • Godtar forlenget varetekt

  Den drapssiktede danske oppfinneren Peter Madsen godtar forlenget varetektsfengsling, melder Ritzau. Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall ombord i sin privatbygde ubåt. Selv nekter han for å ha drept henne.

Peter Madsen har blitt tiltalt for drap på Kim Wall.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no