Angela Merkel
Foto: EBU

Tysk politikk

Oppsummert

Strid om asylpolitikken har truet med å sprenge det tyske regjeringssamarbeidet mellom sosialdemokratane i SPD og kristendemokratane i Angela Merkels CDU og CSU. Nå har partiene blitt enige om å opprette transittleirer for asylsøkere på grensa.

 • CDU-lederen vil ikke i regjering

  Angela Merkels etterfølger som partileder i CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, vil ikke i regjering, men vil vil ha en uavhengig posisjon. Til Saarbrücker Zeitung sier Kramp-Karrenbauer at forbundskansler Merkel bestemmer hvem som skal være statsråder.

 • Framgang for Merkel

  Forbundskansler Angela Merkels parti CDU går markant fram på en meningsmåling før partiet i dag velger ny leder. CDU og det bayerske søsterpartiet får 30 prosent. Sosialdemokratene og ytre høyre-partiet AfD står begge stille på 14 prosent.

 • Söder klar for ledervervet i CSU

  CSUs delstatsminister i Bayern, Markus Söder, sier han stiller til valg som ny leder for partiet etter at Horst Seehofer trakk seg forrige uke. Konservative CSU er søsterpartiet til Angela Merkels kristenkonservative parti CDU.

 • Seehofer forblir innenriksminister

  Horst Seehofer bekrefter at han trekker seg som leder for det kristendemokratiske partiet CSU, men klargjør at han fortsetter som tysk innenriksminister.

  Horst Seehofer
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • "AKK" vil lede CDU etter Merkel

  Annegret Kramp-Karrenbauer, kjent som AKK, bekrefter at hun stiller som kandidat til å overta som partileder i tyske CDU etter Angela Merkel, melder DPA. Også helseminister Jens Spahn og tidligere CDU-topp Friedrich Merz stiller som kandidater.

  Annegret Kramp-Karrenbauer
  Foto: John Macdougall / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no