Angela Merkel
Foto: EBU

Tysk politikk

Oppsummert

Lederen for sosialdemokratene i Tyskland, Andrea Nahles, gikk av etter at partiet gjorde det svært dårlig i EU-valget. SPD er med i forbundskansler Angela Merkels koalisjonsregjering.

 • Finansminister vil bli SPD-leder

  Tysklands finansminister Olaf Scholz har tilbudt seg å stille som kandidat til å lede de tyske sosialdemokratene SPD, ifølge tyske medier.

 • Flere høyreekstreme i Tyskland

  Det er nå rekordmange høyreekstremister Tyskland, viser tall fra myndighetene. Tysk sikkerhetstjeneste anser mange av dem for å være farlige. Antallet høyreekstremister er nå 24.100, viser årsrapporten fra den tyske sikkerhetstjenesten BfV.

 • To arrestert etter politikerdrap

  Tysk politi har arrestert ytterligere to personer etter drapet på den tyske politikeren Walter Lübcke. En av dem skal være en våpenselger, melder AFP. Fra før er en mann arrestert og siktet for drapet, som han også har tilstått.

  Walter Lübcke fra partiet CDU ble lørdag drept med et skudd i hodet.
  Foto: UWE ZUCCHI / AFP
 • Tror høyreekstreme står bak drap

  I Tyskland mistenker påtalemyndighetene at drapet på en kjent lokalpolitiker ble utført av høyreekstreme. Walther Luebcke var medlem av Merkels parti Kristendemokratene, og ble funnet skutt og drept i hjemmet sitt tidligere i juni.

  Walter Luebckes begravelse
  Foto: Swen Pfortner / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no