Angela Merkel
Foto: EBU

Tysk politikk

Oppsummert

Strid om asylpolitikken har truet med å sprenge det tyske regjeringssamarbeidet mellom sosialdemokratane i SPD og kristendemokratane i Angela Merkels CDU og CSU. Nå har partiene blitt enige om å opprette transittleirer for asylsøkere på grensa.

 • Tidlegare AfD-leiar for retten

  Den tidlegare leiaren for det høgrenasjonalistiske partiet AfD i Tyskland, Frauke Petry, vart måndag stilt for retten, tiltalt for å ha gitt falsk forklaring i ei utspørjing i delstatsforsamlinga i Sachsen i 2015. Det er sett av sju dagar til saka.

 • Kvinnedagen til offisiell fridag

  Tysklands hovedstad og delstat Berlin har erklært at den internasjonale kvinnedagen 8. mars skal være en offisiell fridag for delstatens innbyggere. Politikerne i regjeringen mener kvinnedagsvedtaket er et tegn på framgang i kampen for likestilling.

 • AfD vil ha Tyskland ut av EU

  Høyrepartiet AfD mener Tyskland må ut av EU hvis partiets reformkrav ikke blir møtt. De krever avskaffelse av EU-parlamentet og euroen, og en slutt "islamiseringen av Europa". Det er første gang et tysk parti har foreslått at landet forlater EU.

 • AfD politiker alvorlig skadet

  I Tyskland er en parlamentsmedlem for ytre høyre-partiet AfD, alvorlig skadet etter å ha blitt utsatt for et gjengangrep nord i landet. Politiet mener angrepet på Frank Magnitz var politisk motivert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no