Potsdamer Platz i Berlin
Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Tysk økonomi

Oppsummert

Tyskland er Europas største økonomi. Bilar, maskiner og produkt frå elektroteknisk og kjemisk industri er dei viktigaste eksportvarene. Tysklands BNP fall svakt med 0,2 prosent i tredje kvartal i 2018.

 • Tyskland unngår så vidt resesjon

  Tysklands brutto nasjonalprodukt (BNP) holdt seg helt stabilt, med en vekst på 0 prosent, i siste kvartal 2018. En nedgang ville sendt landet formelt inn i en resesjon, altså en periode der BNP faller minst to kvartaler på rad.

 • Svakt fall i tysk økonomi

  Europas største økonomi fall svakt med 0,2 prosent i tredje kvartal, viser offisiell tysk statistikk. Utslaget er noko større enn det ekspertane venta. Den svake nedgangen i BNP skuldast særleg utviklinga innanfor utanrikshandelen, ifølgje Destatis.

 • Milliardoverskudd i Tyskland

  Den tyske staten hadde i første halvår et overskudd på 48,1 milliarder euro, viser tall fra det tyske statistikkbyrået. Overskuddet viser at det er god fart i tysk økonomi, og at både føderale myndigheter, delstater og kommuner har penger i kassen.

 • Svakere vekst enn ventet i Tyskland

  Tysklands økonomi vokste i tredje kvartal med 0,2 prosent sammenlignet med kvartalet før, ifølge Tysklands statistiske kontor. Veksten i det som er Europas største økonomi, har avtatt siden begynnelsen av året.

 • Fall i tysk eksport

  Den tyske eksporten falt kraftig i juli og lå 10 prosent lavere enn i samme måned i fjor. Sesongjustert var nedgangen på 2,6 prosent sammenlignet med
  juni, ifølge nye tall som myndighetene la fram fredag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no