Potsdamer Platz i Berlin
Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Tysk økonomi

Oppsummert

Tyskland er Europas største økonomi. Bilar, maskiner og produkt frå elektroteknisk og kjemisk industri er dei viktigaste eksportvarene.

 • Tysk tariffavtale i havn

  Etter forhandlinger og streiker i Tyskland får én million offentlige ansatte åtte prosents lønnsøkning over tre år. Lønningene til blant annet lærere, politi og ansatte i nødetatene øker 3,2 prosent fra 1. januar i år, og like mye fra neste år.

 • Tyskland unngår så vidt resesjon

  Tysklands brutto nasjonalprodukt (BNP) holdt seg helt stabilt, med en vekst på 0 prosent, i siste kvartal 2018. En nedgang ville sendt landet formelt inn i en resesjon, altså en periode der BNP faller minst to kvartaler på rad.

 • Tysk økonomi vokser mindre

  Den tyske regjeringen nedjusterer vekstprognosen for landets økonomi for i år fra 1,8 prosent til 1 prosent, det melder AFP. – Nedjusteringen er i hovedsak et resultat av den internasjonale situasjonen, sa finansminister Peter Altmaier onsdag.

 • Svakt fall i tysk økonomi

  Europas største økonomi fall svakt med 0,2 prosent i tredje kvartal, viser offisiell tysk statistikk. Utslaget er noko større enn det ekspertane venta. Den svake nedgangen i BNP skuldast særleg utviklinga innanfor utanrikshandelen, ifølgje Destatis.

 • Milliardoverskudd i Tyskland

  Den tyske staten hadde i første halvår et overskudd på 48,1 milliarder euro, viser tall fra det tyske statistikkbyrået. Overskuddet viser at det er god fart i tysk økonomi, og at både føderale myndigheter, delstater og kommuner har penger i kassen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no