Hopp til innhold
Illustrasjon som viser Elon Musk og Twitter-kontoen hans.
Foto: DADO RUVIC / Reuters

Twitter

Oppsummert

Tesla-gründer Elon Musk har kjøpt mikrobloggtjenesten Twitter for 44 milliarder dollar. Kjøpesummen tilsvarer rundt 400 milliarder norske kroner.

 • Twitter skal merke feilinformasjon

  Medieplattformen Twitter har bestemt å merke innlegg med åpenbart feilaktige opplysninger om krigen i Ukraina.
  Nye retningslinjer om arbeid mot desinformasjon under pågående kriser er utarbeidet, ifølge Twitter.

  Innlegg som bryter mot reglene, kommer til å bli gjemt bak en beskjed om at innlegget inneholder villedende opplysninger som kan føre til at kriserammede mennesker blir utsatt for fare, skriver selskapet.
  – Deretter må man klikke på en lenke for å se innlegget, skriver selskapets sikkerhetssjef Yoel Roth.

 • Musk vil ha mer Twitter-dokumentasjon

  Tesla-gründer Elon Musk vil ikke kjøpe Twitter før han får bevis for at minst 95 prosent av brukerkontoene er ekte. I slutten av april inngikk Musk en avtale om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, noe som tilsvarer om lag 430 milliarder i norske kroner.

  Kjøpet er imidlertid satt på vent inntil Twitter legger fram dokumentasjon på hvor mange falske brukerkontoer som finnes på plattformen.

  – Twitters direktør nektet i går offentlig å legge fram bevis for at det er under 5 prosent, tvitret Musk tirsdag. Denne avtalen kan ikke gå videre før han gjør det, la han til. (NTB)

 • Musk: Krever bevis på at færre enn 5 prosent av Twitter-brukere er spam-kontoer

  Elon Musk sier tirsdag at prosessen med kjøp av Twitter ikke kan fortsette før den administrerende direktøren kan bevise at antall spam-kontoer på det sosiale mediet ikke overstiger 5 prosent, melder Reuters.

 • Musk: Fortsatt fast bestemt på å kjøpe Twitter

  Fredag opplyste Musk på Twitter at forhandlingene om kjøp inntil videre er satt på vent. Bakgrunnen skal være beregninger av hvor mange falske brukerkontoer som finnes på plattformen.

  – Twitter-avtalen er midlertidig satt på vent i påvente av opplysninger som støtter beregninger av at spam eller falske kontoer utgjør mindre enn 5 prosent av brukerne, skrev Musk.

  Kort tid senere hadde Twitter-aksjen stupt over 20 prosent i den såkalte førhandelen i New York.

  Noen timer senere forsikret Musk i en ny Twitter-melding at han fortsatt er fast bestemt på å kjøpe selskapet.

  – Fortsatt forpliktet til oppkjøp, skrev han. (NTB)

 • Musk: Twitter-avtalen satt på pause

  Det melder milliardæren Elon Musk selv på Twitter. I slutten av april inngikk Musk en avtale om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, noe som tilsvarer om lag 400 milliarder i norske kroner.

  Årsaken til at avtalen er satt på pause skal være på grunn av beregninger av hvor mange kontoer på det sosiale mediet som ikke er ekte profiler.

  – Twitter-avtalen er midlertidig satt på vent i påvente av detaljer som støtter beregninger av at spam eller falske kontoer faktisk representerer mindre enn 5 prosent av brukerne, skriver Musk på Twitter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no