Hopp til innhold
Elon Musk i profil med Twitter-logo i bakgrunn
Foto: DADO RUVIC / Reuters

Twitter

Oppsummert

Siden Elon Musk tok over som eier av Twitter i oktober 2022 har antallet ansatte i selskapet blitt redusert fra 7500 til rundt 2000.

 • X anklaget for å hjelpe Saudi-Arabia med menneskerettighetsbrudd

  X, tidligere kjent som Twitter, anklages for å hjelpe Saudi-Arabia med å begå menneskerettighetsbrudd. Det skriver The Guardian.

  Søksmålet sier at nettverket avslører brukerdata på forespørsel fra saudiske myndigheter.

  Søksmålet ble reist i mai i fjor mot X, som Twitter nå er kjent, av Areej al-Sadhan, søsteren til en saudisk hjelpearbeider som ble bortført og senere dømt til 20 års fengsel.

  Det nye søksmålet beskriver hvordan X opprinnelig ble sett på som et kritisk verktøy for demokratiske bevegelser under den arabiske våren, og ble derfor en kilde til bekymring for den saudiske regjeringen allerede i 2013.

  Den nye søksmålet kommer dager etter at Human Rights Watch fordømte en saudisk domstol for å ha dømt en mann til døden, Mannen ble utelukkende dømt basert på hans Twitter- og YouTube-aktivitet, som domstolen kalte en «eskalering» av regjeringens inngrep mot ytringsfriheten.

  X tidligere kjent som Twitter
  Foto: AFP
 • X tillater politisk reklame i USA

  Meldingstjenesten X, tidligere kjent som Twitter, vil tillate politisk reklame i USA fram mot presidentvalget neste år.

  Parallelt med endringen skal flere personer jobbe med å bekjempe manipulering og «framvoksende trusler», kunngjorde X tirsdag.

  Reklamer som sprer desinformasjon eller undergraver tilliten til valg, skal ikke være lov.

  Det ble innført en regel mot politisk reklame på Twitter i 2019. Selskapet ble kjøpt av milliardær Elon Musk i fjor, og siden januar har det vært tillatt med reklamer som er ment å øke bevisstheten rundt saker som velgerregistrering.

  (NTB)

  TsFu3BG0yC0
  Foto: NTB
 • Musk og Zuckerberg møtes til slosskamp i bur

  Elon Musk sier X, tidligere Twitter, skal strømme kampsportoppgjøret mellom ham og Facebook-sjef Mark Zuckerberg direkte. Inntektene skal gå til forsvarsveteraner. Siden juni har de to sosiale medier-sjefene egget hverandre til kamp i Las Vegas. Oppgjøret skal være en kamp i MMA (en kampsport som henter elementer fra flere andre disipliner) i et åttekantet bur, melder Reuters.

 • Musk finansierer rettsregninger

  Elon Musks X (Twitter) finansiere de juridiske utgiftene til folk som har vært urettferdig behandlet av arbeidsgivere på grunn av innlegg eller liking på nettstedet tidligere kjent som Twitter. Musk legger til i et innlegg på X at det ikke er noen grenser for finansiering av slike utgifter.

  Elon Musk
  Foto: NRK
 • Kanye West tilbake på X/Twitter

  Nesten åtte måneder etter at kontoen hans ble deaktivert av Elon Musk, er rapperen Kanye West – eller bare Ye – tilbake på X/Twitter.

  Ye kan fortsatt ikke få inntekter fra kontoen, og det vil ikke komme annonser ved siden av innleggene hans, skriver Wall Street Journal lørdag.

  På kontoen vises nå alle innlegg fram til 1. desember i fjor, dagen før den ble deaktivert. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no