Hopp til innhold
BiDRFCamsMM
Foto: AFP

X/Twitter

Oppsummert

Elon Musk tok over som eier av Twitter i oktober 2022. Siden har tre firedeler av de ansatte enten mistet jobben eller sluttet, merkevaren, logen og navnet er endret til X, og Musk jobber med en ny visjon om å gjøre tjenesten til en «alt mulig»-app.

  • X er oppe igjen

    X/Twitter fungerer nå igjen etter \å ha hatt problemer i over en time torsdag morgen. Flere brukere hadde blant annet problemer med å komme seg inn i appen eller på nettsiden, og feeden oppdaterte seg ikke som normalt.

  • EU åpner for etterforskning av X/Twitter

    EU opplyser at de har innledet en etterforskning av X/Twitter for spredning av desinformasjon. EU-kommissær Thierry Breton advarte tidligere selskapet.

    Breton uttalte tirsdag at plattformen sprer «ulovlig innhold og desinformasjon» etter Hamas-angrepet mot Israel sist lørdag.

    EU har innført nye lover for de store internettselskapene som blant annet krever at de skal bekjempe falske nyheter. Selskapene risikerer store bøter.

    (NTB)

  • X svarer på EU-kritikk – fjerner Hamas-kontoer

    X har fjernet hundrevis av Hamas-tilknyttede kontoer og iverksatt tiltak for å fjerne eller merke innhold om Israel-angrepet, ifølge selskapets sjef.

    – X er forpliktet til å tjene offentligheten, spesielt i kritiske øyeblikk som dette, og forstår viktigheten av å fjerne ulovlig eller misvisende innhold, skriver Linda Yaccarino i et brev til EU-kommissær Thierry Breton publisert på X, tidligere kjent som Twitter, onsdag.

    Desinformasjon om de siste dagers grufulle hendelser i Israel og på Gazastripen har spredt seg på alle de store sosiale medieplattformene. Aller verst er det på X, som ifølge forskere og EU viser minst vilje til å gripe inn. (NTB)

    Twitter X Israel Hamas
    Foto: Noah Berger / AP
  • Forskere: Elon Musks X sprer mye desinformasjon om Hamas-Israel-konflikten

    Den sosiale plattformen X bidrar til spredning av feilaktige påstander og manipulerte bilder etter Hamas' angrep på Israel, opplyser internetteksperter.

    EU-kommisjonen har tidliger i høst advart om store megder av falske nyheter i det sosiale nettverk X, tidligere Twitter, eid av forretningsmannen Elon Musk. En analyse utført av EU, viser at X har den største andelen desinformasjon av alle plattformene som ble undersøkt.

    Desinformasjon om de siste dagers grufulle hendelser i Israel og på Gaza har spredt seg på alle de store sosiale medieplattformene, inkludert Facebook og TikTok. Men ifølge forskere og EU kommer X dårligst ut og viser minst vilje til å gripe inn.

    Under Musk har X bedt brukere å betale for å få verifisert kontoene sine, og de lar også enkelte brukere få en del av annonsesalget under et inntektsdelingsprogram.

    - Disse endringene gir nå folk som er villige til betale for kontoene sine, et insentiv til å spre provoserende eller falske påstander for å få opp antallet følgere, sier Renee DiResta, forskningsleder ved Stanford Internet Observatory.

    Falsk informasjon er også spredt på andre nettsteder, som meldingsappen Telegram og TikTok. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no