Hopp til innhold

TV-aksjonen i 2024 til Barnekreftforeningen

Barnekreft­foreningen er tildelt TV-aksjonen i NRK for 2024.

For pengene skal det bygges familiesentre i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo hvor barn og unge som rammes av kreft og andre alvorlige sykdommer kan være sammen med sine familier.

Det er ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo Barnekreftforeningen ønsker å bygge familiesentre. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og senteret slik at familien kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er meget fornøyd med tildelingen.

– Jeg er helt sikker på at dette blir en TV-aksjon som vil engasjere befolkningen i 2024. Vi i NRK er stolte over å videreføre verdens største dugnad, som neste år er 50 år, sier Fürst Haugen.

Barnekreftforeningen ble etablert i 1982 og har 6.000 medlemmer fordelt på 13 fylkeslag. Formålet med organisasjonen er å støtte barn og ungdom med kreft, og deres familier.

Siden starten i 1974 er det samlet inn over elleve milliarder kroner gjennom TV-aksjonen, omregnet til dagens kroneverdi. De siste årene har innsamlingsbeløpet ligget på godt over 250 millioner kroner.

Barnekreftforeningen - TV-aksjonen i NRK 2024
Foto: Barnekreftforeningen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no