Hopp til innhold
Legar utan grenser når dei fekk vite totalsummen - TV-aksjonen i NRK 2022.
Foto: Oda Elise Svelstad / NRK

TV-aksjonen 2022

Oppsummert

TV-aksjonen i NRK i 2022 satte ny rekord med over 260 millioner innsamlede kroner. Pengene går i år til Leger Uten Grenser og deres søsterorganisasjon DnDi.

 • Samla inn over 290 millionar kroner i TV-aksjonen

  Det endelege resultatet frå årets TV-aksjon til Leger uten grenser enda på 291 millionar kroner.

  Generalsekretær Lindis Hurum i Leger uten grenser er godt nøgd med resultatet, og seier til NTB at pengane vil redde liv som elles ville gått tapt og førebyggje dødelege sjukdommar.

  – Vi er grenselaust takksame overfor det norske folk, og ikkje minst den enorme innsatsen som er lagt ned frå alle frivillige og engasjementet til bøsseberarar som gjorde dette mogeleg, seier ho.

 • Ga nesten 20 millioner til TV-aksjonen

  Innbyggerne i Vestfold og Telemark ga i snitt 46,43 kroner til TV-aksjonen. Totalt samla innbyggerne i fylket inn 19,7 millioner kroner til Leger uten Grenser. Det er 2 millioner kroner mer enn i 2021.

 • Nesten 23 millioner ble samlet inn

  Over 266 millioner kroner ble samlet inn til TV-aksjonen for organisasjonen Leger uten grenser, og det er ny rekord. I Trøndelag kom det inn nesten 23 millioner kroner, ifølge oppdaterte tall fra NRK. Det var folk i Flatanger som i gjennomsnitt ga mest i Trøndelag. Her ga hver innbygger 232 kroner.

 • Ny rekord for TV-aksjonen: 266 millioner

  Så langt er det samlet inn 266.202.750 kroner i årets TV-. aksjon til inntekt for Leger uten grenser. Det tilsvarer vel 49 kroner per innbygger, og er ny rekord.

  Generalsekretær Lindis Hurum sier at det betyr enormt mye, for alle pasientene som kommer til å få hjelp.

  – At så mange i Norge bidrar så mye, gjør inntrykk, sier Hurum. Hun er dypt berørt og takknemlig over engasjementet og givergleden.

  De innsamlede 66 millionene skal brukes av organisasjonen til å rykke ut og bekjempe sykdommer i DR Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Sierra Leone og Bangladesh.

  Deler av midlene skal gå til søsterorganisasjonen Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), som jobber med å forske på og utvikle medisiner mot glemte sykdommer.

Søndag er det klart TV-aksjonen her i NRK, og i år går aksjonen til Leger uten grenser. 
Nå i kveld spiller Sound of Happiness innsamlingskonsert for TV-aksjonen på Kick i Kristiansand
Studenter på Universitet i Agder startet opp innsamlingen til årets TV-aksjon i dag. 
Det gjorde de med å arrangere UiA -løpet - et mosjonsløp der startkontingenten gikk til Leger uten grenser|
Og det var mange løpere på start.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no