Hopp til innhold

TV 2: Utsatte utnevnelsen av ny sentralbanksjef etter Solberg-SMS

TV 2 skriver torsdag kveld at Trygve Slagsvold Vedum utsatte utnevnelsen av ny sentralbanksjef etter å ha fått en SMS fra Høyre-leder Erna Solberg. I SMS-en gikk det frem at nye mediesaker om utnevnelsen fikk Solberg til å vurdere om Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skulle se på saken. Tidligere hadde Solberg uttalt at det var regjeringens privilegium å utnevne sentralbanksjef.

11. januar klokken 10.47. sendte Solberg følgende melding til Vedum.

«Hei! Bare for å være ryddig. Det er blitt litt mye middagssamtaler og uryddighet i media siden fredag. Det kan bety runder i kontrollkomiteen etter en eventuell utnevnelse. Vi planlegger ikke for det, men kan ikke utelukke det» skrev Solberg i tekstmeldingen.

Solberg har oversendt innholdet i meldingen til TV 2. Samme uke hadde Dagens Næringsliv skrevet at utnevnelsen av ny sentralbanksjef skulle være klar 14. januar, noe Finansdepartmentet ikke avkreftet.

Kun en drøy time etter at meldingen fra Solberg var sendt gikk Vedums kommunikasjonssjef, Therese Riiser, ut i Aftenposten og slo fast at utnevnelsen ikke ville skje i statsråd den uken.

TV-kanalen skriver at Solberg også hadde kontakt med Vedum ved to tidligere anledninger i prosessen.

Vedum sier til TV 2 at han ikke har noen kommentar til den aktuelle SMS-en.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no