Hopp til innhold
Tv2 logo
Foto: Javad Parsa / NTB

TV 2

Oppsummert

TV 2 har i lang tid vært i strid med tv- og bredbåndsleverandør Altibox. TV 2-seere har sett svarte skjermer siden 1. april.

 • Staten og TV 2 enige om ny allmennkringkasting-avtale

  Staten, ved Kultur- og likestillingsdepartementet, og TV 2 har i dag inngått ein ny avtale om kommersiell allmennkringkasting, skriv departementet i ei pressemelding. Staten vil kompensera TV 2 for nettokostnadane knytt til oppdraget med inntil 150 millioner kroner i året.

  – I ei krevjande og uroleg tid med aukande desinformasjon, treng me sterke og seriøse nyheitsformidlarar. Eg er derfor glad for at TV 2 påtar seg oppdraget som komersiell allmennkringkastar for ein ny periode, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Avtalen trer i kraft 1. januar 2024 og varer i fem år fram til 31. desember 2028. Hovedpunktene i avtalen er:

  * TV 2 skal ha daglige nyhetssendinger

  * TV 2 skal tilby norskspråklige programmer for barn og unge

  * TV 2 skal bruke minimum 300 millioner på førstegangsvisninger av norsk film og TV-drama i avtaleperioden, et gjennomsnitt på 60 millioner kroner årlig

  * Avtalen etablerer et regnskapsmessig skille mellom TV 2 sin allmennkringkastingsvirksomhet og annen virksomhet. Bare allmennkringkastinsaktivitetene skal støtte med offentlige midler.

 • Flere profiler slutter i TV 2

  Programleder Øyvind Mund (58) har bestemt seg for å ta sluttpakke i TV 2, etter å ha jobbet i kanalen siden 1994. Det melder kanalen selv.

  Tidligere mandag ble det kjent at også Linn Wiik (39) har tatt sluttpakke etter 13 år i kanalen.

  I forrige uke ble det kjent at mellom 40 og 50 ansatte må slutte i kanalen som følge av økonomiske innsparinger.

 • Fagforeningsleder i TV 2: – En vond og vanskelig dag

  – Dette er en vond og vanskelig dag for mange i TV 2, sier klubbleder Margrethe Håland Solheim i fagforeningen NJ.

  TV 2 varsler i dag at de må klare seg med 120 færre årsverk, og at mellom 45 og 50 årsverk.

  – Samtidig har det vært mye usikkerhet og spekulasjoner en god lenge, derfor er det bra å få en del svar i dag. Klubben håper og tror at alt skal løses ved hjelp av frivillige løsninger, og at vi skal unngå oppsigelser. Vi opplever at det har vært en ryddig prosess så langt, og vi forventer at det fortsetter slik også i tiden som kommer, sier hun.

 • TV 2-ledelsen om kutt: 45-50 ansatte må slutte

  TV 2 varsler at mellom 45 og 50 ansatte må slutte som følge av kuttene i kanalen.

  Det varsler ledelsen i en pressemelding.

  Samlet sett må TV 2 klare seg med 120 færre årsverk, ifølge kanalen.

  Dette inkluderer fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter.

  – Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i pressemeldingen.

  I dag la også TV 2 frem tilbud om sluttpakker.

  – Vi blir færre ansatte og mister gode kolleger. Dette er selvsagt vanskelig for alle i TV 2. Gjennom hele høsten har vi hatt god dialog med de tillitsvalgte. Nå håper vi tilbud om gode sluttavtaler vil gjøre overgangen så skånsom som mulig for de som ikke lenger skal være med videre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld.

 • Enighet i lønnsforhandlinger i TV 2 rett før kutt

  Rett før TV 2 skal kutte 400 millioner kroner i kostnader, har ledelsen kommet til enighet med de ansatte om en lønnsøkning på litt over 5,2 prosent.

  – Det var litt over det enkelte andre medier har landet på. I tillegg slapp vi diktat, som vi har sett i mange andre mediehus, sier klubbleder Margrethe Håland Solheim, til Kampanje.

  I august ble det klart at TV 2 skal kutte rundt 400 millioner kroner i kostnader.

  Solheim sier at det er en spesiell situasjon for alle parter når man står midt i en krise der det snakkes om store kostnadskutt, men at hun er glad for at de kom til enighet med ledelsen om lønnsoppgjøret.

  – Vi endte på et oppgjør som vi kan si oss fornøyd med, sier hun. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no