Tsjad

 • Israels statsminister besøker Tsjad

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøker Tsjad. De to landene forsøker å gjenopprette diplomatiske forbindelser 50 år etter de ble brutt. De diplomatiske forbindelsene mellom Israel og det i hovedsak muslimske landet Tsjad ble brutt i 1972.

 • Tjads president får større makt

  Parlamentet i Tsjad stemte i dag for en ny grunnlov som utvider den sittende presidentens makt. Dermed kan Idriss Déby forbli president fram til 2033, skriver AFP. Store deler av opposisjonen boikottet avstemninga.

 • Lovet nødhjelp til Tsjad uteblir

  Flyktningehjelpen slår alarm: Rundt Tsjad-sjøen i Afrika er 800.000 barn alvorlig underernært. For seks måneder siden ble det gitt løfter om 2,2 milliarder dollar for å avhjelpe hungersnøden. Men langt over halvparten av pengestøtten har uteblitt.

 • Krever livstidsstraff for Habre

  Dommen mot Tsjads eksdiktator faller mandag. Påtalemyndigheten krever livstid i fengsel for Hissene Habre, som står tiltalt for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og tortur.

 • Tsjads president gjenvalgt

  Idriss Déby er gjenvalgt som president i Tsjad for femte gang, opplyser valgkommisjonen i landet. 63-åringen vært president i Tsjad siden et militærkupp i 1990. Opposisjonspolitikere anklager myndighetene for valgfusk og anerkjenner ikke resultatet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no