Jan Erik Iversen i retten
Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Trusler mot Kjell Inge Røkke

Oppsummert

Torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen er dømt til 20 måneder i fengsel for å ha forsøkt å utpresse Kjell Inge Røkke for flere millioner kroner.

 • Undersøker torpedopåstander

  Politiet vurderer om de skal starte etterforskning på grunn av påstandene mot Kjell Inge Røkke som kom fram under rettssaken mot Jan Erik «Jannik» Iversen. Påtaleleder Audun Kristiansen i felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) opplyser til Nettavisen at politiet kontrollerer opplysningene som kom fram i rettssaken. Han understreker at det ikke er dyptgående undersøkelser, men at de gjøres for å avgjøre om etterforskning skal iverksettes.

  Torpedo tiltalt for å ha presset Kjell Inge Røkke for millioner.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • «Jannik» Iversen vil anke dommen

  Jan Erik Iversen kommer til å anke etter at han ble dømt for å ha forsøkt å utpresse Kjell Inge Røkke for flere millioner kroner. – Det blir en fullstendig anke, blant annet på saksbehandlingsfeil, sier forsvarer Kaja de Vibe Malling.

 • Snart får «Jannik» dommen

  Dom i Røkke-saken blir etter planen forkynt i Oslo tingrett klokken 10 fredag. Aktor har bedt om ett år og ti måneders fengsel for Jan Erik «Jannik» Iversen for forsøk på utpressing av Kjell Inge Røkke for et beløp på mellom 6 og 20 millioner kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no