NRK Meny
Brett Kavanaugh med familie og Donald Trump
Foto: Evan Vucci / AP

Trumps utnevnelser

Oppsummert

Etter halvannet år i embetet har president Donald Trump utnevnt to høyesterettsdommere som har markert seg som konservative. Han har også skiftet ut en stor del av staben i Det hvite hus, en rekke regjeringsmedlemmer og ledere av offentlige etater.

 • Protestar mot valet av Kavanaugh

  Demonstrantar protesterte måndag kveld framfor Kongressen i Washington mot nominasjonen av Brett Kavanaugh som ny høgsterettsdommar. Demonstrantane fryktar at utneminga av Kavanaugh vil føre til innstramming i abortlovane.

  Protester mot Brett Kavanaugh som ny høyesterettsdommer i USA
  Foto: TASOS KATOPODIS / AFP
 • Kavanaugh vil forandre USA

  USAs nyutnevnte høyesterettsdommer Brett Kavanaugh (53) er meir konservativ enn dei andre som republikanske presidentar har utnemnt. Kavanaughs stemme i høgsterett er spådd å endre USA i konservativ retning i fleire tiår framover.

 • Trump utnemner dommar kl. 03

  USAs president Donald Trump har varsla at han vil utnemne ein ny dommar til høgsterett klokka 03 norsk tid. Dersom han vel ein konservativ dommar, kan vedkommande påverke USA i konservativ retning i fleire tiår framover.

 • Trump: Pruitt går av frivillig

  USAs president Donald Trump skriver på Twitter at Scott Pruitts avgang som sjef for det amerikanske miljødirektoratet EPA var etter egen vilje. Trump sier til reportere ombord i Air Force One at Pruitt har gjort «en enestående jobb».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no