Profilbilde av USAs president Donald Trump
Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Trumps Twitter-angrep på demokrater

Oppsummert

Donald Trump har fått massiv kritikk etter å ha gått til angrep på fire kvinnelige kongressmedlemmer. Han har blant annet sagt at dersom de ikke liker å være i USA, står de fritt til å dra.

 • – Send henne tilbake

  Donald Trump holdt en tale på et valgkampmøte i Greenville, North Carolina, tidligere i natt. Da han nevne Ihlan Omar, en av kvinnene han gikk til angrep på på Twitter, begynte folkemassen å rope «send henne tilbake».

  U.S. President Donald Trump speaks about U.S. Representative Ilhan Omar at a "Keep America Great" campaign rally in Greenville
  Foto: Jonathan Drake / Reuters
 • Fordømmer Trump-utspill

  Flertallet i Representantenes hus i USA har vedtatt å fordømme president Donald Trumps angrep på fire demokratiske kongressmedlemmer. Det melder Reuters. Fire republikanere stemte for forslaget. Det gjorde også alle Demokratenes representanter.

 • – Meldingene var ikke rasistiske

  President Donald Trump avfeier alle rasismeanklager og hevder på ny at demokratiske kongresskvinner hater USA. – De Twitter-meldingene var ikke rasistiske. Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen, tvitrer Trump tirsdag.

  Laster Twitter-innhold
 • May kritiserer Trump

  President Donald Trumps utfall mot fire kongresskvinner var totalt uakseptabel, sier Storbritannias statsminister Theresa May. I en Twitter-melding i går ba Trump dem om å dra tilbake til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no