FILE PHOTO: President Donald Trump hands Chief of Staff Reince Priebus an executive order that directs agencies to ease the burden of Obamacare after signing it in the Oval Office in Washington
Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Trumps stab og utnevnelser

Oppsummert

Etter halvannet år i embetet har president Donald Trump utnevnt to høyesterettsdommere som har markert seg som konservative. Han har også skiftet ut en stor del av staben i Det hvite hus, en rekke regjeringsmedlemmer og ledere av offentlige etater.

 • Vil truleg sparke tryggleikssjef

  Donald Trump vil truleg sparke USAs minister for innanlands tryggleik, Kirstjen Nielsen. Også stabssjef John Kelly kan vere på veg ut, melder Reuters. Trump skal vere misfornøgd med deira handtering av situasjonen på grensa mellom USA og Mexico.

 • Trump nominerte ny ambassadør

  Donald Trump har nominert den pensjonerte generalen John Abizaid som landet sin neste ambassadør i Saudi-Arabia. Abizaid må bli godkjent av senatet for å kunne tiltre i stillinga. USA har ikkje hatt ambassadør i landet sidan Trump vart president.

  John Abizaid
  Foto: Ben Margot / AP
 • Trump med ny konservativ dommer

  President Donald Trump har nominert Neomi Rao som dommer i den føderale appelldomstolen som ble ledig da Brett Kavanaugh fikk sete i høyesterett. Rao er kjent som en sterk motstander av reguleringer. Hun er jusprofessor og har jobbet i Det hvite hus.

  Neomi Rao
  Foto: JONATHAN ERNST / Reuters
 • Vil ha hvite-hus-ansatt sparket

  Melania Trump krever offentlig at en rådgiver i det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus får sparken. Det er en talskvinne for USAs førstedame som sier dette. Mira Ricardel skal ha hatt konfrontasjoner med Melania under hennes reise til Afrika.

 • Hevder å ikke kjenne justisminister

  USAs president Donald Trump hevder at han ikke kjenner sin nye fungerende justisminister Matt Whitaker. Tidligere har han sagt det stikk motsatte. Helomvendingen tyder på at Trump prøver å distansere seg fra mannen han har utnevnt, skriver AP.

  Matt Whitaker
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no