Donald Trump
Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

Trumps privatøkonomi

Oppsummert

President Donald Trump nekter å offentliggjøre sine selvangivelser. Trump er den første amerikanske presidenten på flere tiår som ikke har lagt fram sine selvangivelser.

 • Avviklar Trump-stifting

  Den veldedige stiftinga til Donald Trump, Trump Foundation, vert løyst opp. Statsadvokaten har fremja eit sivilt søksmål mot stiftinga, som dei meiner braut lovgjevinga om valkampfinansiering og utnytta høve for skattefritak.

 • Trump faller på Forbes' liste

  Donald Trump faller på Forbes liste over USAs rikeste. Med en formue på 3,1 milliarder dollar rangeres Trump som den 259. rikeste personen i USA – ni plasser ned fra i fjor. Amazon-grunnlegger Jeff Bezos topper listen med en formue på 160 milliarder.

 • Anklager Trump for skattefusk

  USAs president Donald Trump var involvert i omfattende skattefusk på 1990-tallet, hevder New York Times. Avisen mener Trump hjalp foreldrene med å unndra skatt, og at han skal ha tjent 413 millioner dollar i dagens valuta på dette.

 • Kan etterforske Trump-selskap

  Statsadvokaten i New York vurderer å etterforske Selskapet The Trump Organization etter at advokat Michael Cohen betalte hysjpenger til en pornoskuespiller. Hvis noen blir dømt i en delstats-rett, vil presidenten ikke kunne benåde dem.

 • AP: Vil etterforske Cohen videre

  Statsadvokaten i delstaten New York vurderer å starte en etterforskning av hvorvidt Michael Cohen også brøt skatteloven på delstatsnivå, melder AP. Statsadvokat Barbara Underwood skal ha bedt om en henvisning fra skattemyndighetene i delstaten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no