Donald Trump
Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

Trumps privatøkonomi

Oppsummert

President Donald Trump nekter å offentliggjøre sine selvangivelser. Trump er den første amerikanske presidenten på flere tiår som ikke har lagt fram sine selvangivelser.

 • Avviklar Trump-stifting

  Den veldedige stiftinga til Donald Trump, Trump Foundation, vert løyst opp. Statsadvokaten har fremja eit sivilt søksmål mot stiftinga, som dei meiner braut lovgjevinga om valkampfinansiering og utnytta høve for skattefritak.

 • Anklager Trump for skattefusk

  USAs president Donald Trump var involvert i omfattende skattefusk på 1990-tallet, hevder New York Times. Avisen mener Trump hjalp foreldrene med å unndra skatt, og at han skal ha tjent 413 millioner dollar i dagens valuta på dette.

 • Kan etterforske Trump-selskap

  Statsadvokaten i New York vurderer å etterforske Selskapet The Trump Organization etter at advokat Michael Cohen betalte hysjpenger til en pornoskuespiller. Hvis noen blir dømt i en delstats-rett, vil presidenten ikke kunne benåde dem.

 • AP: Vil etterforske Cohen videre

  Statsadvokaten i delstaten New York vurderer å starte en etterforskning av hvorvidt Michael Cohen også brøt skatteloven på delstatsnivå, melder AP. Statsadvokat Barbara Underwood skal ha bedt om en henvisning fra skattemyndighetene i delstaten.

 • Magasinledere innvilget immunitet

  Ledere i det amerikanske magasinet National Enquirer, David Pecker og Dylan Howard, er innvilget immunitet for å kunne vitne om Trumps rolle i utbetalingene av hysj-penger. Ifølge lokale medier skal de begge ha inngått avtaler med påtalemyndigheten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no