Donald Trump
Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

Trumps privatøkonomi

Oppsummert

President Donald Trump nekter å offentliggjøre sine selvangivelser. Trump er den første amerikanske presidenten på flere tiår som ikke har offentliggjort disse detaljene fra privatøkonomien.

 • Høyesterett ber Trump forklare seg

  Høyesterett i USA ber president Donald Trump forklare hvorfor han ikke ønsker å utlevere selvangivelsen sin. Trump blir bedt om å avgi forklaring i mars. En avgjørelse fra høyesterett er ventet i juni neste år, sier domstolen i en uttalelse.

 • Trump ber Høyesterett om hjelp

  President Donald Trump ber USAs høyesterett stoppe utlevering av dokumenter om hans privatøkonomi, skriver CNN. En lavere domstol har beordret Trumps bank og revisor til å utlevere åtte års skattemeldinger. Saken skal opp i Høyesterett 13. desember.

 • Ber Deutsche Bank frigi dokumenter

  En amerikansk ankedomstol har gitt Deutsche Bank ordre om å frigi dokumenter om Donald Trumps økonomiske virksomhet, slik Kongressen har bedt om. Trump gikk til sak for å stanse utleveringen av dokumentene, men tirsdag led han et nytt nederlag.

 • Trump tar skattesak til høyesterett

  USAs president har bedt høyesterett om å blokkere innsyn i selvangivelsen hans for Manhattans statsadvokat, melder AP. Han ønsker saken behandlet først i slutten av juni. I motsetning til presidenter før ham, har han nektet å offentliggjøre papirene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no