NRK Meny
Trump inspiserer muren
Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Trumps nye tollmurer

Oppsummert

USAs president Donald Trump har varslet at han vil innføre økt toll på importert stål og aluminium. Flere land advarer mot følgene dersom han starter handelskrig. Også i USA får Trump kritikk, og børsene har reagert negativt.

 • Norge kan få toll-unntak

  Når USAs president Donald Trump tar sin endelige avgjørelse om toll på stål og aluminium, vil Norge og EU behandles likt. Det sa handelsminister Wilbur Ross til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) da de to møttes i Washington onsdag. (NTB)

 • EU frykter proteksjonisme

  EU venter fortsatt økonomisk vekst i år og neste år, men frykter konsekvensene av økende proteksjonisme. – Den største trusselen mot disse utsiktene er proteksjonisme, som ikke må få bli den nye normalen, sier EUs finanskommissær Pierre Moscovici.

 • EU: Trump forlenger uro

  EU meiner at USA kjem til å forlenge uroa i marknadane i verda når dei seier at dei kjem til å utsette tollen på stål og aluminium med ein månad. EU har hatt eit midlertidig unntak frå tollen på 25 prosent på stål og ti prosent på aluminium.

 • Det hvite hus bekrefter utsettelse

  USAs president Donald Trump har bestemt seg for å utsette avgjørelsen om å gi EU ekstratoll til 1. juni. Det bekrefter Det hvite hus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no