Hopp til innhold

USA og Midtøsten

  • Milits sier de har gjenopptatt angrep mot amerikanske baser

    Irakiske Kataib Hizbollah sier de igjen angriper amerikanske baser. Det bekrefter de i en melding på Telegram, ifølge Reuters.

    De ser for lite framgang i samtaler om amerikansk uttrekking av Irak, ifølge uttalelsen. Iraks statsminister hadde lørdag samtaler med president Joe Biden i USA.

    Sent søndag ble det sendt minst fem raketter mot en amerikansk militærbase i Syria, og de ble skutt opp fra områder i Nord-Irak. Kataib Hizbollah sier at hva som skjedde for kort tid siden er begynnelsen, og referer da til angrepet sent søndag.

    Dette var det første angrepet siden Kataib Hizbollah stanset angrep mot amerikanere i februar.

  • Irak: Angrep mot amerikansk base i Syria

    Minst fem raketter ble skutt opp fra Irak mot en amerikansk militærbase i Syria på søndag, det forteller irakiske sikkerhetskilder til Reuters.

    Dette skal være det første angrep mot amerikanske styrker siden starten av februar, da Iran-støttede grupper i Irak stanset deres angrep.

    Skadeomfanget er ikke kjent.

  • USA gir Iran-delegasjon reiserestriksjoner

    En talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet, Vedant Pate, oppgir til pressen torsdag at USA har innført reiserestriksjoner på delegasjonen fra Iran som er i New York for møter i FN, melder Reuters.

    Delegasjonen følger utenriksminister Hossein Amir-Abdollahianin på reisen.

  • USA og Storbritannia med omfattende sanksjoner mot Iran

    De blir innført etter Irans angrep på Israel i helgen.

    USA melder at sanksjonene rammer 16 enkeltpersoner og to selskaper knyttet til produksjon av ubemannede luftfartøy til militært bruk. Slike droner ble brukt i angrepet mot Israel natt til søndag. (NTB)

  • Biden avbryter frihelg

    President Joe Biden returnerer til Washington lørdag ettermiddag for å konsultere med sitt nasjonale sikkerhetsteam om hendelser i Midtøsten, opplyser Det hvite hus.

    Biden uttalte fredag at han venter et iransk angrep mot Israel i løpet av kort tid.

    Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA sa han at han venter at angrepet vil skje «heller før enn siden». Biden ville fredag ikke si noe om hva slags etterretning amerikanerne har om Irans planer.

    Sju medlemmer i Irans Revolusjonsgarde ble drept i et angrep mot det iranske konsulatet i Damaskus 1. april. Israel har blitt beskyldt for å ha stått bak angrepet, men har ikke kommentert anklagene.

    Tidligere lørdag bordet Iran ifølge statlige medier et konteinerskip i nærheten av Hormuzstredet. Det statlige iranske nyhetsbyrået Irna viser til at skipet kan knyttes til den israelske milliardæren Eyal Ofer, og dermed har israelske interesser.

    Ifølge AFP sier Det hvite hus i en uttalelse at Iran må løslate skipet umiddelbart.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no