Trump mur
Foto: Nicholas Kamm / AFP

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump har erklært nasjonal krisetilstand for å kunne bruke penger på en grensemur mot Mexico som Kongressen har å finansiere. Pentagon har nå satt av 8,5 milliarder kroner, som vil finansiere deler av muren.

 • Vil bygge grensemur i Colorado

  President Trump sa i en tale i Pittsburgh at han ønsket å bygge grensemur mot Mexico i staten Colorado. – Vel, dette er pinlig. Colorado grenser ikke mot Mexico, skrev guvernør Jared Polis i Colorado på Twitter etter talen, ifølge nyhetsbyrået AP.

 • Mexico-mur med Pentagon-midler

  Byggingen av en ni meter høy stålkonstruksjon ved Mexico-grensa er i gang i Yuma i Arizona. President Trump har kjempet lenge for å få midler til en mur. Pentagon har godkjent 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til bygging av muren.

 • Høyesterett godkjenner mur-penger

  Høyesterett i USA har godkjent at president Donald Trump kan bruke penger fra forsvarsdepartementet til grensemuren mot Mexico. Det har blitt stanset i lavere rettsinstanser, men nå kan altså bygging av deler av muren fortsette.

 • Stanser bruk av penger til mur

  En føderal dommer har lagt ned forbud mot at penger fra militæret kan brukes til å bygge president Trumps mur mot Mexico. California-dommeren slår fast at overføringen av 2,5 milliarder dollar fra det militæres kamp mot narkotikasmugling er ulovlig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no