Trump mur
Foto: Nicholas Kamm / AFP

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump har erklært nasjonal krisetilstand for å kunne bruke penger på en grensemur mot Mexico som Kongressen har å finansiere. Pentagon har nå satt av 8,5 milliarder kroner, som vil finansiere deler av muren.

 • Mexico-mur med Pentagon-midler

  Byggingen av en ni meter høy stålkonstruksjon ved Mexico-grensa er i gang i Yuma i Arizona. President Trump har kjempet lenge for å få midler til en mur. Pentagon har godkjent 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til bygging av muren.

 • Høyesterett godkjenner mur-penger

  Høyesterett i USA har godkjent at president Donald Trump kan bruke penger fra forsvarsdepartementet til grensemuren mot Mexico. Det har blitt stanset i lavere rettsinstanser, men nå kan altså bygging av deler av muren fortsette.

 • Stanser bruk av penger til mur

  En føderal dommer har lagt ned forbud mot at penger fra militæret kan brukes til å bygge president Trumps mur mot Mexico. California-dommeren slår fast at overføringen av 2,5 milliarder dollar fra det militæres kamp mot narkotikasmugling er ulovlig.

 • Kvinne og tre barn funnet døde

  En ung kvinne og tre små barn er funnet døde sør i USA, mot grensen til Mexico. De døde trolig av hete og dehydrering etter å ha krysset grenseelven Rio Grande. Et område som ofte blir brukt av migranter som forsøker å ta seg over grensen til USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no