USAs president Donald Trump bekrefter at han erklærer nasjonal krisetilstand ved grensa mot Mexico for å skaffe penger til sin planlagte grensemur.

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump har erklært nasjonal krisetilstand for å kunne bruke 145 milliarder kroner på en grensemur mot Mexico som Kongressen har nektet ham penger til. Nylig la Trump ned en veto mot et forslag om å oppheve krisetilstanden.

 • Pelosi går hardt ut mot Trump

  I ein uttalelse kaller ordførande styrar i representantanes hus Nancy Pelosi, Donald Trumps veto mot avskaffing av den nasjonale krisa for eit ulovleg maktgrep. Huset vil stemma over å overstyra presidentens veto den 26. mars, meldar Reuters.

 • Trump legg ned veto

  Donald Trump legg ned veto mot Kongressens avgjerd om å oppheve presidentens erklæring om nasjonal krise. Dette er Trumps første veto som president, ifølgje Ap. Trump omtaler avgjerda om å bruke vetoen som utøvinga av ei plikt.

  Trump signerer veto mot forslaget om å oppheve den nasjonale krisen.
  Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS
 • Senatet vil oppheve krisetilstand

  Et flertall i Senatet i USA vil oppheve krisetilstanden som Donald Trump har innført ved grensa mot Mexico. Men Trump nekter. 59 senatorer – blant dem tolv av Trumps partifeller – stemte torsdag for et forslag om å oppheve krisetilstanden. .

 • Vil avbryte Trumps unntakstilstand

  Et flertall i Senatet har stemt for å avslutte Donald Trumps unntakstilstand ved muren mot Mexico, melder AFP. Dette er et stort politisk nederlag for Trump. 59 stemte for å fjerne den, mens 41 stemt mot. Det betyr at 12 republikkanere stemte for.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no