USAs president Donald Trump besøkte torsdag Texas og grensen mot Mexico.

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump har erklært nasjonal krisetilstand for å kunne bruke 145 milliarder kroner på en grensemur mot Mexico. Demokratene i Representantenes hus, har ennå ikke gitt opp kampen om å stanse den planlagte byggingen av muren.

 • Stemmer over resolusjon tirsdag

  Representantenes hus vil tirsdag stemme over en resolusjon mot president Donald Trumps unntakstilstand for å tak i føderale krisemidler til å bygge en mur på grensa mot Mexico. Trump lover veto om resolusjonen havner på hans bord.

 • Kampen om Mexico-muren fortsetter

  Demokrater i Representantenes hus har fremmet et forslag som opphever krisetilstanden Donald Trump har utstedt for å finansiere en mur på Mexico-grensen. De håper å overbevise Representantenes hus og Senatet, slik at flertallet kan overstyre Trump.

 • CNN: Trump henter penger til mur

  President Donald Trump går videre med planene om å bygge en mur på grensa til Mexico, tross flere søksmål, melder CNN. En ansatt i Det hvite hus sier til CNN at Trumps regjering går i gang med å flytte penger fra andre departementer.

 • Trump tar milliarder fra California

  USAs regjering trekker statlig støtte til California lyntogprosjekt og krever at delstaten betaler tilbake utbetalt støtte. Dette skjeer dagen etter at California og 15 andre delstater saksøkte president Donald Trumps regjering for Mexico-muren.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no