USAs president Donald Trump bekrefter at han erklærer nasjonal krisetilstand ved grensa mot Mexico for å skaffe penger til sin planlagte grensemur.

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump har erklært nasjonal krisetilstand for å kunne bruke penger på en grensemur mot Mexico som Kongressen har å finansiere. Pentagon har nå satt av 8,5 milliarder kroner, som vil finansiere deler av muren.

 • Stanser bruk av penger til mur

  En føderal dommer har lagt ned forbud mot at penger fra militæret kan brukes til å bygge president Trumps mur mot Mexico. California-dommeren slår fast at overføringen av 2,5 milliarder dollar fra det militæres kamp mot narkotikasmugling er ulovlig.

 • Kvinne og tre barn funnet døde

  En ung kvinne og tre små barn er funnet døde sør i USA, mot grensen til Mexico. De døde trolig av hete og dehydrering etter å ha krysset grenseelven Rio Grande. Et område som ofte blir brukt av migranter som forsøker å ta seg over grensen til USA.

 • 16-åring døde i Texas

  En 16 år gammel gutt fra Guatemala døde mandag på en grensepatruljestasjon sør i Texas, opplyser amerikanske myndigheter. Det er femte gang siden desember at barn som har tatt seg over grensen dør etter å ha blitt stanset av amerikanske grensevakter.

 • Sender flere soldater til grensen

  320 flere soldater blir sendt til USAs sørlige grense til Mexico for å bistå immigrasjonsmyndighetene, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet. Fra før er det uplassert 2.900 soldater og 2.000 personer fra nasjonalgarden på Mexico-grensen.

 • Trump inspiserte grensegjerde

  Donald Trump fikk fredag se en del av grensegjerdet mot Mexico og sa det «ser veldig bra ut». Trump var i Calexico i California der han fikk se et tre kilometer langt stykke av det ni meter høye gjerdet som skiller USA og Mexico.

  Donald Trump
  Foto: Jacquelyn Martin / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no