NRK Meny
Rrøveseksjoner i San Diego
Foto: Elliott Spagat / AP

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump vil bruke 145 milliarder kroner på bygging av ny grensemur mot Mexico. Flere prototyper til ny grensemur er bygget nær grensen. Bygging av muren var et av Trumps valgløfter.

 • Strid om finansiering av grensemur

  Til syvende og sist er det Mexico som skal betale for grenseveggen, skal Donald Trump ha uttalt tirsdag, ifølge Reuters. – Nei. Mexico vil aldri betale for en vegg. Ikke nå, ikke noen gang, skriver president Enrique Peña Nieto på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Unngikk grensediskusjon i Lima

  USA og Mexico unngikk å diskutere det betente temaet om finansiering av grensemuren da de to deltok i toppmøtet i Peru. Visepresident Mike Pence var Donald Trumps stedfortreder da 34 amerikanske land møttes i den peruanske hovedstaden Lima lørdag.

 • 225 gardister til Mexico-grensa

  Delstaten Arizonas guvernør, republikanske Doug Ducey, sier at 225 soldater fra delstatens nasjonalgarde er på vei mot den mexicanske grensa. Arizona følger Texas, som i løpet av helgen, fraktet 250 soldater med helikopter til grensa.

 • 250 soldater til Mexico-grensa

  De første 250 soldatene fra USAs nasjonalgarde sendes til grensen til Mexico innen 72 timer, opplyser myndighetene i Texas. Kunngjøringen kommer kort tid etter at guvernøren i delstaten Arizona opplyser at de sender 150 soldater til grensa neste uke.

 • 150 soldater til Mexico-grensen

  De første 150 soldatene fra USAs nasjonalgarde sendes til grensen til Mexico allerede neste uke, opplyser guvernøren i Arizona. Denne uken underskrev Donald Trump en ordre om å utplassere 2.000-4.000 soldater fra nasjonalgarden langs Mexico-grensen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no