USAs president Donald Trump bekrefter at han erklærer nasjonal krisetilstand ved grensa mot Mexico for å skaffe penger til sin planlagte grensemur.

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump har erklært nasjonal krisetilstand for å kunne bruke penger på en grensemur mot Mexico som Kongressen har å finansiere. Pentagon har nå satt av 8,5 milliarder kroner, som vil finansiere deler av muren.

 • Sender flere soldater til grensen

  320 flere soldater blir sendt til USAs sørlige grense til Mexico for å bistå immigrasjonsmyndighetene, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet. Fra før er det uplassert 2.900 soldater og 2.000 personer fra nasjonalgarden på Mexico-grensen.

 • Trump inspiserte grensegjerde

  Donald Trump fikk fredag se en del av grensegjerdet mot Mexico og sa det «ser veldig bra ut». Trump var i Calexico i California der han fikk se et tre kilometer langt stykke av det ni meter høye gjerdet som skiller USA og Mexico.

  Donald Trump
  Foto: Jacquelyn Martin / AP
 • Trump inspiserer muren mot Mexico

 • Planlegger hvor grensemuren skal gå

  USAs forsvarsdepartement ser etter steder langs Mexico-grensen der grensemuren kan settes opp, etter at Pentagon bevilget én milliard dollar til muren, melder CNN.

 • Trumps veto blir stående

  Demokratene mislyktes i å overprøveTrumps veto mot å oppheve krisetilstanden ved Mexico-grensen. Representantenes hus stemte tirsdag over et resolusjonsforslag om å sette Trumps veto til side. Resolusjonen ble vedtatt med 248 mot 181 stemmer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no