Grensemuren mellom USA og Mexico er en alvorlig trussel mot en rekke arter, mener biologer og naturvernere.
Foto: Alfredo Estrella / AFP

Trumps Mexico-mur

Oppsummert

President Donald Trump har lovet velgerne å bygge en grensemur mot Mexico som skal holde uønskede innvandrere ute. Han lovet at Mexico skulle betale, men regningen har gått til amerikanske skattebetalere.

 • Mer penger til Trumps grensemur

  USAs forsvarsdepartementet flytter på 3,8 milliarder dollar for å betale for grensemuren mellom USA og Mexico. Samtidig forlenger president Trump den nasjonale unntakstilstanden han har erklært på grunn av migrantene som kommer over grensa til USA.

 • Muren truer urfolks gravsteder

  Byggingen av USAs nye grensemur i Arizona truer tradisjonelle gravsteder for urfolk. Det sier en kongressrepresentant for delstaten til CNN. Muren mellom USA og Mexico skal gå gjennom en nasjonalpark der blant andre apache-krigere er begravet.

  Border Wall Protest
  Foto: Matt York / AP
 • Trump får 3,6 mrd. til Mexico-mur

  En ankedomstol i USA opphevet torsdag forbudet mot å la president Donald Trump bruke 3,6 milliarder dollar av forsvarsbudsjettet til å bygge en mur langs grensa til Mexico. Dermed kan byggingen starte, skriver Daily Mail.

 • Trump brøt 28 miljølover

  President Donald Trump tilsidesatte 28 miljølover for å reise grensemuren mot Mexico. Grensemuren som skal holde ulovlige innvandrere ute av USA, går gjennom både nasjonalparker og naturreservater og truer arter som jaguar og ulv.

 • Domstol stanser milliardbevilling

  En domstol i USA hindrer Trump-regjeringen i å bruke 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til å bygge en mur langs grensa til Mexico. Det kommer fram i en 21 sider lang kjennelse fra en domstol i El Paso i Texas tirsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no